На днешното заседание на Министерския съвет е обсъдено вземането на

...
На днешното заседание на Министерския съвет е обсъдено вземането на
Коментари Харесай

Кабинетът обсъдил мерки срещу посланичката на Русия у нас

На днешното съвещание на Министерския съвет е разисквано вземането на ограничения против съветската посланичка у нас, Елеонора Митрофанова. Това заяви министър председателят Кирил Петков по време на брифинг.

„ Ще има дипломатически отговор под една или друга форма… Не е задоволително по никакъв метод непознат дипломат да приказва от името на българския народ против държавното управление “, предизвести министър-председателят.

След началото на нашествието в Украйна съветската посланичка разгласи, че ще дава седмичен брифинг поради „ възходящата в българските медии антируска изразителност “. Тя упрекна България, че с изгонването на двама дипломати по-рано през март „ налива масло в огъня “ в разпалваната от западните страни „ антируска нервност “. Страната ни изгони общо 12 съветски дипломати от началото на месеца.

Миналата седмица пред „ Россия 24 “ посланичката сподели, че българският народ не поддържа дейностите на държавното управление против Русия.

Появиха се и апели за изпъждане на самата Митрофанова, в това число в една от партиите от ръководещата коалиция – „ Демократична България “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР