На днешното заседание на Комисията за младежта и спорта в

...
На днешното заседание на Комисията за младежта и спорта в
Коментари Харесай

Комисия в парламента привиква шефа на БФС Борислав Михайлов заради скандала с мача

" На днешното съвещание на Комисията за младежта и спорта в Народното събрание се реши по мое предложение идната седмица да привикаме президента на БФС – Борислав Михайлов и представители на Министерство на вътрешните работи ". Това разгласи заместник-председателката на ДСБ, депутатката Кристина Петкова  на профила си във Facebook.

В своя пост Петкова декларира, че желаят да получат отговори на въпросите: Какви са аргументите за основаната обстановка с мача България – Унгария? Чия е била рекомендацията да се играе на друго място при затворени врата и без почитатели?

Причина за това е абсурдът към мача България - Унгария. Първоначално УЕФА предложи дуелът да бъде преместен отвън София и да остане без аудитория поради писмо от БФС и Столична дирекция на вътрешните работи. Според полицията се готвели митинги и били вероятни ексцесии, което принуди централата да разгласи за хазаин към момента строящия се стадион " Христо Ботев " в Пловдив. Кметът на града, както и строителят на оборудването обаче изрично отхвърлиха дуелът да се организира там поради продължаващите строително-монтажни действия по козирката. Заради тях не може да се обезпечи сигурността на присъстващите на и към стадиона.

Самият президент на БФС Борислав Михайлов заплаши, че в случай че мачът не се организира, УЕФА ще ни изключи и последствията биха били доста съществени за целия ни клубен футбол. От футболния съюз потърсиха и като пожарен вид " Арена Арда " в Кърджали. Кметът Ерол Мюмюн одобри задушевно концепцията, само че сложи изискване на трибуните да бъдат позволени фенове. Оказа се, че също така Кърджали не извършва изискване на УЕФА градът да е ситуиран на до 90 километра от настоящо летище.

Така, след близо 2 седмици премеждия и неясноти, в последна сметка европейската футболна подготовка сред България и Унгария ще се играе в четвъртък на Националния стадион " Васил Левски ", какъвто бе и първичният проект.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР