На днешното заседание бяха представени документи, че е помагал на

...
На днешното заседание бяха представени документи, че е помагал на
Коментари Харесай

В 14 часа решават съдбата на Максим? Ако го върнат в Русия го грози затвор, защото помагал на украинската армия

На днешното съвещание бяха показани документи, че е помагал на украинската войска, единствено по това обвиняване го грозят най-малко 15 години

В 14 часа Апелативният съд на Бургас ще разгласи дали позволява екстрадиция на беларуския жител Максим Борисау Василевич , за който Флагман.бг през вчерашния ден описа. (

Днес на въззивна инстанция се прегледа настояването за Руската федерация за неговото изпращане в Краснодар, където той е търсен по отношение на обвиняване за машинация на локалния политик от градската дума Роман Напсо. С подред Максим обаче следствието е скалъпено, откакто отказал да даде бизнеса си на въпросния Напсо.

На първа инстанция бе позволено връщането му в Руската федерация, само че през днешния ден се чака поврат, тъй като и прокуратурата промени решението си.

Държавното обвиняване в лицето на Валентина Маджарова, че Окръжният съд е направил „ повратно пояснение на доказателствата “. Екстрадицията не трябвало да бъде допускана, тъй като нямало никакви данни за осъществяването на хипотетичното закононарушение, нито гаранции, че гражданските права на Максим ще бъдат спазени, означи Валентина Маджарова.
 Максим Василевич в коридорите на Апелативния съд на Бургас
На съвещанието бе изслушана и представителката на украинската доброволческа организация „ Щит и меч “ Анжелика Шулман, която заяви, че Максим Василевич е измежду донорите им. Нещо повече – той е закупувал екипировка, дронове и медикаменти за украинските военни, които се бият с съветската войска. Максим има баба в региона на Одеса и доста родственици украинци. Той е съпричастен с тяхната болежка и осъжда съветското навлизане, сподели Шулман.

„ Той не искаше да се явяваме по това произвеждане, тъй като в случай че документът, че оказва помощ на украинската войска попадне в съветските управляващи, го грози сигурен затвор – най-малко 15 години “, означи Шулман, припомняйки последните промени в съветския углавен кодекс, които криминализираха подпомагането на украинската войска.

Адвокатите на Максим – Веселина Василева и Пламен Найденов са безапелационни, че следствието против клиента им в Русия е политическо, скалъпено и за 11 години не е направено съвсем нищо. От друга страна, в случай че бъде екстрадиран, няма гаранции, че гражданските му права ще бъдат спазени, тъй като интернационалните наблюдаващи не са допускани в съветските затвори, а страната е отказала да извършва решенията на Европейския съд за правата на индивида.

Очаквайте детайлности!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР