На днешното си заседание правителството ще отпусне още 63 милиона

...
На днешното си заседание правителството ще отпусне още 63 милиона
Коментари Харесай

Правителството ще отпусне още 63 млн. лв. за земеделците, те остават в стачна готовност

На днешното си съвещание държавното управление ще отпусне още 63 милиона лв. обезщетения на земеделците. След като 150 милиона бяха отпуснати преди седмици за тях, до 30 септември ще бъдат изплатени и останалите обезщетения за нарасналите разноски за произвеждане в резултат на войната в Украйна.



Земеделските производители останаха в протестна подготвеност дружно с тежката техника, която докараха на входа на София през вчерашния ден. След 4 часа договаряния с държавното управление и още толкоз в разногласия сред браншовите организации - основателите на митинга обявиха, че през днешния ден ще стане ясно дали не престават с протестните дейности или не.



Близо 600 трактора останаха на входа на столицата през целия ден през вчерашния ден, а отрасловият министър отиде при недоволните.

По-късно земеделците се реалокираха пред Министерския съвет, където бяха поканени на среща. След 3-часови диалози стана ясно, че се постанова краткотрайна възбрана за импорт на слънчоглед от Украйна. Тя обаче не се оказа задоволителна, с цел да спре дефинитивно митинга.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР