На днешното си заседание НС на БСП прие обръщение към

...
На днешното си заседание НС на БСП прие обръщение към
Коментари Харесай

НС на БСП реши: ПГ на левицата напуска парламента

На днешното си съвещание Народно събрание на Българска социалистическа партия одобри послание към всички български жители и политически партии за отбрана на свободата на демокрацията и върховенството на закона. Пленумът реши ПГ на "БСП за България " да напусне Народното събрание.

Пълният текст на обръщението:

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е
към българските жители и политическите партии за отбрана на свободата на демокрацията и върховенството на закона

Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и НФСБ одобри промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските жители и гаранциите за почтени избори. Стана порочна процедура месеци преди всеки избор разпоредбите да се поправят в полза на ръководещите.
Националният съвет на Българска социалистическа партия и Парламентарната група на "БСП за БЪЛГАРИЯ " уверено отхвърлят тези решения и разпореждат на народните представители от левицата да изоставен Народното събрание. Така променените правила заплашват демократичността на изборния развой - в този момент и в бъдеще. Ние напущаме парламентарните съвещания, с цел да запазим парламентаризма в България.
Ние изрично настояваме да отпаднат последните промени в Изборния кодекс и да се пристъпи към осъществяване на законовото условие за избор на нова Централна изборна комисия.
Ние пожелаваме да се обезпечи демократично осъществяване на идните избори за Европейски парламент, да се подсигурява меродавност на изборните резултати според волята на българските жители и да се избере нов състав на ЦИК, като значима част от тези гаранции. Само при тези условия ние ще възстановим присъединяване си в този парламент.
Обръщаме се към българските жители за взаимни дейности в отбрана на изборните права. Всеки може да даде поддръжка за една или друга партия, за едни или други претенденти. Това е изконно политическо право. Но в битката за неговата реализация би трябвало да сме единни и непреклонни. Само по този начин ще отстоим демокрацията, правовата страна и нашите съществени политически и цивилен права.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР