На днешното си заседание Министерският съвет не е обсъждал приемането

...
На днешното си заседание Министерският съвет не е обсъждал приемането
Коментари Харесай

Нинова срещу Василев: Не сме обсъждали приемането на Национален план за въвеждане на еврото

На днешното си съвещание Министерският съвет не е обсъждал приемането на Национален проект за въвеждане на еврото.

Това разгласи на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Точката бе залегнала в проектопрограмата на съвещанието, публикувана през вчерашния ден от пресслужбата на Министерския съвет, а като неин вносител бе посочен вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

" Не сме разглеждали такава точка, нито е вземано решение по подобен въпрос ", изясни Нинова. От думите й не стана известно по какъв начин и по каква причина точката е отпаднала от дневния ред.

Темата през днешния ден бе обсъждана и в Народното събрание. Тази заран в Народното събрание неуспелият претендент за шеф на Българска народна банка от " ИТН " и ръководител на бюджетната комисия Любомир Каримански прочете декларация по тематиката. От името на парламентарната си група той изиска Националният проект за въвеждане на еврото да бъде разискван в Народно събрание.

От Има Такъв Народ се позоваха на съдружното съглашение, където е записано, че еврото би трябвало да бъде въведено след разбор и огромна осведомителна акция.

" Странно е, че този проект не бе показан, да разбираме ли, че народните представители не желаят да преглеждат Националния проект за въвеждане на еврото, който е доста по-съществен от Националния проект за възобновяване и резистентност, разяснява Каримански. Странно е безмълвието на " Възраждане ", означи той, представен от Българска телеграфна агенция.

Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Корнелия Нинова участваха през днешния ден в среща с представители на работодателските организации по отношение на цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор ограничения.

По думите на Нинова измежду обсъжданите тематики са били: България да бъде изключение от европейското ембарго върху Руския петрол; енергийната помощ за бизнеса да продължи през април; вероятно унищожаване на акциза върху газа: нарастване на прага за регистрация на компаниите по Закона за Данък добавена стойност.

Източник: dnes.dir.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР