На днешното си заседание Министерският съвет не е обсъждал приемането

...
На днешното си заседание Министерският съвет не е обсъждал приемането
Коментари Харесай

Правителството не е обсъждало Националния план за въвеждане на еврото

На днешното си съвещание Министерският съвет не е обсъждал приемането на Национален проект за въвеждане на еврото . Това разгласи на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. Точката бе залегнала в проектопрограмата на съвещанието, публикувана през вчерашния ден от пресслужбата на Министерския съвет, а като неин вносител бе посочен вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

" Не сме разглеждали такава точка, нито е вземано решение по подобен въпрос ", изясни Нинова. От думите й не стана известно по какъв начин и по каква причина точката е отпаднала от дневния ред.

Темата бе обсъждана и в Народното събрание, където съдружният сътрудник „ ИТН “ категорично изиска по нея да работи законодателният орган . От партията се позоваха на съдружното съглашение, където е записано, че еврото би трябвало да бъде въведено след разбор и огромна осведомителна акция.

Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Корнелия Нинова участваха през днешния ден в среща с представители на работодателските организации по отношение на цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор ограничения. По думите на Нинова измежду обсъжданите тематики са били: България да бъде изключение от европейското ембарго върху Руския петрол; енергийната помощ за бизнеса да продължи през април; вероятно унищожаване на акциза върху газа: нарастване на прага за регистрация на компаниите по Закона за Данък добавена стойност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР