На днешното си заседание Европейският парламент одобри резолюция, в която

...
На днешното си заседание Европейският парламент одобри резолюция, в която
Коментари Харесай

ЕП прие резолюция за предоставяне статут на кандидат-член на ЕС на Молдова

На днешното си съвещание Европейският парламент утвърди резолюция, в която приканва Молдова да получи статут на страна-кандидатка за участие в Европейски Съюз.

 

" Резолюцията с искане Молдова да получи статут на страна-кандидатка беше утвърдена с огромно болшинство в Европейския парламент ", написа на страницата си във Фейсбук Зигфрид Муресан, ръководител на парламентарната комисия за асоцииране на Европейски Съюз и Молдова и евродепутат, съобщи Нова тв.

 

В документа се показва, че Европейски Съюз и Молдова би трябвало да " продължат работата по консолидираното на страната в единния пазар на Европейски Съюз и по разширението на секторното съдействие ". Той отбелязва също по този начин, че Молдова е била непропорционално наранена от спора в прилежаща Украйна заради идването на повече от 450 000 украински бежанци, от които съвсем 100 000 са останали в републиката.

 

Както и загубата на търговия и повишението на цените на силата и превоза. За тази цел членовете на Екологичен потенциал приканват Европейски Съюз да окаже по-голяма поддръжка на страната посредством нова макрофинансова помощ, спомагателни ограничения за либерализиране на превоза и търговията, както и непрекъсната поддръжка за ръководството на бежанците и филантропичните цели.

 

Според европейското законодателство парламентарните резолюции нямат наложителен темперамент.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР