На днешното си заседание депутатите имат разнообразни задачи за решаване.

...
На днешното си заседание депутатите имат разнообразни задачи за решаване.
Коментари Харесай

Днес депутатите трябва да вземат важни решения за цената на тока и работата онлайн

На днешното си съвещание депутатите имат разнородни задания за решение. Те би трябвало да изберат дали КЕВР да се освободи от задължението да дефинира цената на балансиращата сила с измененията в Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила. Решението към този момент мина на второ четене от отрасловата комисия по енергетика.

Народните представители ще гледат на второ четене и измененията в Кодекса на труда, с които се дефинира мястото на работа от разстояние. Измененията, които Министерски съвет предлага, касаят експлицитното уговаряне и регистриране в трудовия контракт на съответното място, от което ще се прави работата от разстояние.

Предлага се и смяна на легалната формулировка на „ работно място ", като съгласно промените това е " място в помещение в дома на служащия или служителя или в друго помещение по негов избор отвън предприятието, където се прави работата ".

С предложенията са показани уравновесени решения по отношение на регулациите за работа от разстояние и отговорността за гарантиране на трудовите хонорари на служащите и чиновниците.

Въведено е така наречен „ право на изключване ", което дава право на служащия или служителя, който прави работа от разстояние, да не дава отговор на инициирана от работодателя връзка по време на междудневната и седмичната отмора, съобщи през днешния ден.бг.

Регламентира се и съображение за понижаване на отговорността на работодателя при настъпване на трудова акцидент, когато работещия от разстояние не е спазил разпоредбите по сигурност и здраве при работа.

С дефинитивно приемане на законите за висшето обучение и за професионалното обучение и образование стартират работа депутатите през днешния ден.

Те би трябвало да решат дали да вкарат безсрочни лицензии за употреба на нуклеарни уреди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР