На днешното пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателно промените в

...
На днешното пленарно заседание депутатите ще гласуват окончателно промените в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: НС решава окончателно за закриването на спецправосъдието

На днешното пленарно съвещание депутатите ще гласоподават дефинитивно измененията в Закона за правосъдната власт, с които се закрива профилираното правораздаване. Това е второ четене на законопроекта за изменение и допълнение, импортиран от Министерския съвет.  

Предвижда се закриването на Специализираният углавен съд (СНС), на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС), Специализираната прокуратура и Апелативната профилирана прокуратура. 

Правосъдният министър Надежда Йорданова пристигна в Народното събрание за разискванията на измененията в Закона за правосъдната власт, с цел да изрази своето отношение. В началото ще бъде показан отчет на Комисията по конституционни и правни въпроси.

В изказване в Министерския съвет в неделя министър председателят Кирил Петков уточни, че закриването на профилираното правораздаване е „ основно за реформирането на българската правосъдна система “. Промените в Закона за правосъдната власт не срещат утвърждението на основния прокурор Иван Гешев, на управленията на профилираните съд и прокуратура. Опозицията в Народното събрание също е срещу промените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР