На днешния протест срещу на ГЕРБ настоя още веднъж ГЕРБ

...
На днешния протест срещу на ГЕРБ настоя още веднъж ГЕРБ
Коментари Харесай

Христо Иванов: Подготвя се поредната кражба на изборите в България

На днешния митинг против на ГЕРБ настоя още един път ГЕРБ да се откажат от своите промени на ИК в последния миг.
“Управляващите вършат проверка на Изборния кодекс, на изборните правила, тъй че да си приготвят изискванията за техническо превъзходство и победа на изборите. Подготвя се следващата кражба на изборите в България. ” - съобщи съпредседателят на Демократична България и добави, че има доста явен интернационален стандарт, съгласно който една година преди избори не се трансформират изборните правила и изборният закон.
“Това е все едно преди футболното състезание единият от тимовете да вземе да трансформира правила, по които се организира шампионата. ” - разясни той и означи, че тази процедура е от години обичайната за ръководещите.
 Тръгна процедурата за избор на нов ръководител на ЦИК, клюки спрягат Данаил Кирилов за поста Тръгна процедурата за избор на нов ръководител на ЦИК, клюки спрягат Данаил Кирилов за поста
Парламентът одобри процедурни правила за избор на нов ръководител на Централната изборна комисия (ЦИК), с което даде ход на процедура...
Лидерът на “Да, България! ” отдели особено внимание на тематиката за електронното гласоподаване и българите в чужбина.
“Внесли сме, също така, още преди две години съответни оферти за отдалечено гласоподаване, тъй че българите в чужбина да могат пълноценно да взе участие в гласуването. Защото това е най-големият запас от свободни гласоподаватели. Това е методът да се счупи превъзходството на платените и следените гласове в България. ”
Според Иванов всеобщото вкарване на българите в чужбина в изборния развой няма да разреши на тези няколкостотин хиляди гласа, които са следени, манипулирани, купени, да дефинират изхода от гласуването.
“Освен това всеобщото присъединяване на българите в чужбина е метод тези хора, този човешки запас, човешки капитал на България, да остане по отношение на българската народна власт и да остане част от огромната България ” - добави той и добави, че в случай че ръководещите не могат да вкарат електронно гласоподаване, могат най-малко да вкарат гласоподаване по пощата, каквото съществува от 19 в. във всяка развита демократична система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР