На днешния ден през 1973 г. английската рок група Queen

...
На днешния ден през 1973 г. английската рок група Queen
Коментари Харесай

Queen издава първия си сингъл - Keep Yourself Alive

На днешния ден през 1973 година британската рок група Queen издава първия си сингъл - "Keep Yourself Alive ". Тя е в жанр хард рок и с дълготрайност 3.45 минути. Продуценти са Джон Антъни, Рой Томас Бейкър и Queen.

"Keep Yourself Alive " е написана от китариста Брайън Мей и е първата ария в дебютният албум на групата Queen (1973 г.), както първият публикуван сингъл дружно със "Son and Daughter ". "Keep Yourself Alive " значително е пренебрегната след издаването си, и не съумява да влезе в нито една ранглиста от двете страни на Атлантическия океан.

Брайън Харолд Мей (Brian Harold May) е музикант, композитор и астрофизик. Роден е на 19 юли 1947 година в квартал Хамптън в Лондон. Член е на рок-групата "Куин " като неин китарист. Композира доста от шлагерите на групата като да вземем за пример We Will Rock You, Hammer to Fall, The Prophet Song, Who Wants to Live Forever и I Want it All. След гибелта на Фреди Меркюри, Мей продължава своята музикална кариера, като не не помни и "Куин " (изнася концерти дружно с Пол Роджърс и Роджър Тейлър под името Queen + Paul Rodgers).

Брайън Мей има тапия по физика от Лондонския университет. През 2007 година приключва своята докторска дисертация по астрономия на тематика "Radial Velocities in the Zodiacal Dust Cloud ", стартирана през 1971 година.

Британската рок-група "Куин " (Queen),е основана през 1970 година, е една от най-успешните музикални групи на всички времена. Нейни членове са Фреди Меркюри (вокал), Брайън Мей (соло китара, вокали), Джон Дийкън (бас китара), и Роджър Тейлър (барабани, вокали). В ранните си записи "Куин " основават основно глем рок, хеви метъл и прогресив рок, само че с течение на времето включват разнородни и реформаторски стилове в музиката си, като фънк и електронна музика. През 70-те години последователно стартират да употребяват по-конвенционални тематики, с които реализират по-голям триумф. В началото на 70-те се пробват да включат и синтезатор към песните си, само че в последна сметка това се случва през 80-те според от техният метод към музиката.

Групата е основана в началото от Брайън Мей и Роджър Тейлър под името "Смайл ". След няколко несполучливи години те се сближават с Фреди Меркюри (тогава прочут под името Фарох Булсара). Той ги насочва да опитват с по-сложни техники на записи, като скоро по-късно Фреди се причислява към тях и тримата вземат решение да основат нова група (бъдещата "Куин "). Джон Дийкън е нает преди записите на първият албум на групата Queen през 1973-а. Вече с новото си име "Куин " получават изключителна известност във Англия в средата на 70-те с издаването на албумите Queen от 1974 година, Sheer Heart Attack от 1974-а и A Hight at the Opera от 1975-а, като с това се дава и началото на интернационалния им триумф.

"Куин " издават общо осемнадесет албума, които заемат челното място в класациите, осемнадесет сингъла с челни места и 10 DVD-та с челни позиции, от които са продадени над 300 милиона копия в международен мащаб, което ги прави една от най-продаваните музикални групи. Те са удостоени с премията "Айвър Новело " седем пъти, и са признати в "Рокендрол залата на славата " през 2001 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР