На днешния ден през 1962 г. Бийтълс (The Beatles) издават

...
На днешния ден през 1962 г. Бийтълс (The Beatles) издават
Коментари Харесай

Love Me Do е първият сингъл на Бийтълс

На днешния ден през 1962 година Бийтълс (The Beatles) издават първия си сингъл Love Me Do.

След първите записи на Бийтълс в студиото "Аби Роуд " Джордж Мартин се оплаква на мениджъра Брайън Ъпстейн от свиренето на барабаниста Пийт Бест и предлага групата да употребява студиен музикант на ударните принадлежности. Бест е освободен от групата и мястото му заема Ринго Стар. Дотогава той взе участие в групата "Рори Сторм и Хърикейнс ", като е свирил и с Бийтълс, замествайки Бест, когато той е болен. Мартин въпреки всичко наема барабаниста Анди Уайт за една сесия и той свири в песните Love Me Do и P.S. I Love You.

През октомври 1962 година излиза сингълът Love Me Do, който се качва до 17-то място в класациите във Англия. През ноември групата записва втория си сингъл - Please Please Me, последван от телевизионния им дебют, осъществяване онлайн в програмата за районни вести People and Places. С повишаването на известността им във Англия, Бийтълс са обсипани с хвалебствия, предвещаващи идната Бийтълмания. Последните им изяви в Хамбург са през ноември и декември 1962 година. За малко повече от година и половина там те имат осъществявания през 270 вечери.

Веднага след умерения триумф на Love Me Do сингълът Please Please Me е по-успешен и доближава второ място в английската ранглиста след издаването си през януари 1963-а. Джордж Мартин в началото има намерение да запише дебютния албум на групата онлайн в Кавърн Клъб, само че не утвърждава акустиката му и взема решение това да стане в студиото "Аби Роуд ". Включени са 10 песни, присъщи за репертоара на Бийтълс по това време, както и четирите, издавани преди този момент като сингли.

Издаден през март 1963 година, албумът Please Please Me доближава първо място в английската ранглиста. С това слага началото на поредност, включваща единадесет от дванадесетте студийни албума на Бийтълс, които стават първи във Англия.

Британската рок група от Ливърпул е основана в края на 50-те години. Музикантите от Бийтълс са приети за най-иновативните и известни реализатори в историята на поп музиката. Те са едни от знаците на 60-те, в които господства тяхната авангардна музика, метод на държание и жанр на обличане, поставяйки началото на нови фешън трендове. Нейните членове Джон Ленън (1940-1980 г.), Джордж Харисън (1943-2001 г.), Пол Маккартни (1942 г.) и Ринго Стар (1940 г.) имат продадени над 1.3 милиарда плочи.

През 2004-а, списанието Ролинг Стоун (Rolling Stone Magazine) слага Бийтълс преди всичко в листата си на 100-те най-хубави реализатори на всички времена.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР