На днешния ден преди три години в Пловдив беше официалното

...
На днешния ден преди три години в Пловдив беше официалното
Коментари Харесай

Помните ли Кулата? На този ден в Пловдив бе открита ЕСК 2019

На днешния ден преди три години в Пловдив беше формалното разкриване на влиятелната културна самодейност " Европейска столица на културата Пловдив 2019 ". Събитието започва с блестяща гала в центъра на града. Откриващият театър " Ние сме всички цветове " продължи повече от два часа и на 30-метровата кула се изявиха 1500 актьори, а над 50 000 пловдивчани и посетители от страната и чужбина ги приветстваха. Еврокомисарят Мария Габриел и кметът произнесоха речи. 

Пловдив се приготвяше четири години за събитията през 2019 година, а откриващото събитие беше кулминационната точка на дългогодишния труд на екипа на общинската фондация " Пловдив 2019 " и стотиците доброволци. Издигането на кулата-сцена на бул. " Цар Борис III Обединител " сътвори проблем с трафика в центъра на града, а цената от 2 милиона лева провокира недоволството на пловдивчани, които и до момента я намират за нереално висока. 

Под мотото " Пловдив - Европейска столица на културата 2019 " се организираха стотици културни събития, доста от които с задгранични участници и по този начин вкараха града в международния новинарски видео продан. Държавата даде 10 милиона евро за самодейността, а останалата част от парите бяха обезпечени от община Пловдив и частни спонсори.  

" Благодаря на всички, които работиха за триумфа на този план. Днес, от позицията на времето, той се оказа повече от сполучлив. Хилядолетният ни Пловдив показа почтено България пред света. И ще продължава да го прави! " - разяснява през днешния ден, кмет на Пловдив през 2019 година и сегашен депутат от ГЕРБ-СДС.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР