На днешния ден преди една година за първи път в

...
На днешния ден преди една година за първи път в
Коментари Харесай

Плувецът Цанко Цанков се подготвя за следващата си голяма цел през август

На днешния ден преди една година за първи път в хилядолетната история на Черно море беше преплуван Бургаския залив от Нос Емине до Маслен нос. 14 часа 24 минути и 34 секунди бяха нужни на Цанко Цанков да измине дистанцията от близо 50 километра и да стане първия човек записал сходен връх. Бурното море и вълните не отхвърлиха плувецът по пътя към огромната цел и през днешния ден той се връща към спомените си от 17 юли 2019 година.

“Всичко оттогава ми е в главата, все едно беше през вчерашния ден. Наистина доста мъчно и дълго плуване, само че съм благополучен, че го направих в името на България.Знаете, че от всички страни, които имат изход на Черно море сходно плуване не беше записано и съм горделив, че от една година моето име стои най-горе в исторически проект за сходно изплувано разстояние. През всичко допустимо мина моят организъм през тези над 14 часа във водата. Нито за момент не съм и помислял да се откажа, колкото и мъчно на моменти да беше. Напротив, знаех, че мога и го направих. Благодаря на целия си екип, които бяха до мен и на всички, които ме чакаха на плажа в Приморско откакто финиширах. Незабравими мемоари са това. Исторически триумф за България”, показа Цанков.

В момента Цанко Цанков води целенасочена подготовка към различен международен връх след един месец. Българинът желае да усъвършенства достижението за 12 часово плуване в 50 метров басейн без прекъсване.

“Тренирам доста съществено и желая още едно огромно достижение да запиша. Ще бъде също пъклен мъчно, тъй като би трябвало да се плува на ръба на човешките благоприятни условия. С бърза скорост и отлична тактичност от самото начало. Ще пускам в 07:30 часа и финала ще бъде в 19:30 часа. Всичко ще бъде направено съгласно разпоредбите на Международната федерация по плуване- FINA и на Европейската плувна лига –LEN. Много скоро ще публикация всички детайлности за това в най-малки детайли”, сподели Цанко.

Плуването за върха ще бъде направено в бургаския басейн “Флора” в Морската градина на 22 август тази година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР