На днешния ден преди 76 години не само е избита

...
На днешния ден преди 76 години не само е избита
Коментари Харесай

Корнелия Маринова: Въпреки страха и репресиите, силата на свободния дух винаги побеждава

На днешния ден преди 76 години освен е избита представителна част от българската интелигенция, само че е изработен опит да бъде смачкано всяко друго мнение от диктата на проведените тълпи, изискващи гибел. Да бъде сплескан всеки, който може да бъде зложелател на бъдещото окупационно ръководство на България от Съюз на съветските социалистически републики и Българска комунистическа партия.
Това написа в послание на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова във връзка Деня на респект към жертвите на комунистическия режим.
" Върхът на демагогията е наричането на трибунала, осъдил цвета на българската нация, " Народен съд ". Тази измама не съумя да пречупи свободния дух и макар диктатурата, концентрационните лагери, смъртните присъди и всесилната за времето си Държавна сигурност, първи февруари не е ден, в който означаваме закононарушенията на Българска комунистическа партия, а е Ден на благодарност и респект към жертвите на комунизма! ", показва Маринова.
" Въпреки страха и репресиите, силата на свободния дух постоянно побеждава. Защото съзидателната сила се възпроизвежда във всяко последващо потомство. Така е постоянно!
А през днешния ден страната ни е пълноправен член на НАТО и Европейския съюз и това е заветът на тези, които с цената на живота си заплатиха правото си да отстояват своите, а през днешния ден - и нашите идеали за народна власт и плурализъм! Нека да си спомним за тези, които дадоха живота си, с цел да живеем в народна власт! ", приключва обръщението на кмета на Ловеч.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР