На днешните преговори между Русия и САЩ за дипломатическите мисии

...
На днешните преговори между Русия и САЩ за дипломатическите мисии
Коментари Харесай

Няма напредък на преговорите между Русия и САЩ за дипломатическите мисии

На днешните договаряния сред Русия и Съединени американски щати за дипломатическите задачи не бе реализиран прогрес, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от организация Интерфакс, съобщи Ройтерс.

Рябков не изключи опцията връзките сред двете страни да се влошат още повече.

Миналата седмица съветското министерство на външните работи съобщи, че в случай че предлагането на американски конгресмени да бъдат изгонени от Съединени американски щати 300 съветски дипломати стане действителност, това може да докара до закриване на американските дипломатически представителства в Русия, напомня Ройтерс.

Днес съветският заместник-външен министър сподели, че диалогът му със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд е бил открит и потребен. Москва и Вашингтон обаче не престават да са на разнообразни позиции, акцентира в това време той.

Спорът за дипломатическите задачи, в това число за броя на дипломатите, с които всяка от двете страни може да разполага в столицата на другата, се развихри на фона на утежняването на връзките им до едни от най-ниските равнища след края на Студената война, отбелязва Ройтерс.

От американска страна не бе изработен коментар по отношение на договарянията.

Москва не изключва опцията работата на съветските и американските дипломатически задачи да бъде прекратена, само че би желала да избегне този сюжет, сподели още Рябков, представен от РИА Новости. Високопоставеният съветски посланик посочи, че двете страни ще проведат още договаряния по въпроса, само че не уточни дата.

Нюланд е на посещаване в Москва в миг, когато връзките сред Съединени американски щати и Русия са съществено обтегнати поради хипотетичните съветски хакерски атаки против Съединените щати и вкарването в пандиза на съветския опозиционер Алексей Навални.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР