На днешната среща в Пекин между представителите на най-високо ниво

...
На днешната среща в Пекин между представителите на най-високо ниво
Коментари Харесай

ЕС и Китай се ангажират с реформи в Световната търговска организация

На днешната среща в Пекин сред представителите на най-високо равнище на Китай и на Европейския съюз беше показано взаимно изказване, в което двете страни се ангажират с промени в Световната комерсиална организация.

В първото от 2015 година насам взаимно изказване на Европейски Съюз и Китай се показва, че двете страни се ангажират с основаване на обща работна група по промените на СТО. Те също по този начин са съгласни, че свръхкапацитетът на стоманодобивната промишленост съставлява предизвикателство в световен проект.

Европейски Съюз и Китай приветстват и препоръчаното по-рано през днешния ден двустранно капиталово съглашение за достъп до пазарите, което понастоящем е в развой на договаряния, като и двете страни дефинират това предложение за контракт за главен приоритет в техните връзки.

Европейският съюз също по този начин взе под внимание неотдавнашните задължения на Китай за възстановяване на достъпа до вътрешния пазар и на правата на интелектуална благосъстоятелност, се показва в взаимното изказване.

Китайският министър председател Ли Къцян съобщи, че неговата страна желае да реализира по-балансирана търговия с Европейския съюз. Необходимо е Китай да форсира договарянията за капиталови контракти с Европейски Съюз, уточни министър председателят Ли, когато се срещна в Пекин с президента на Европейския съвет Доналд Туск и с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР