На днешната си сесия Общинският съвет прие Бюджет на Община

...
На днешната си сесия Общинският съвет прие Бюджет на Община
Коментари Харесай

На сесия в Банско! Приеха бюджета на общината в размер на 47 456 325 лв

На днешната си сесия Общинският съвет одобри Бюджет на Община Банско за 2023 година. Той е в размер на 47 456 325 лева Очакванията във връзка с приходната част на Бюджета са оптимистични и не се чака да намалеят. Приходите за делегирани от страната активност в него са 16 908 133 лева, а тези за локални действия – 30 548 192 лева Общинските съветници одобриха Инвестиционна стратегия за 2023 година в размер на 17 660 949 лева
На съвещанието беше утвърдено присъединяване на Община Банско като сътрудник в

Концепция за интегрирани териториални вложения по стратегия „ Развитие на районите “ 2021 – 2027. Банско ще кандидатства с планово предложение Модернизиране на просветителна, спортна и туристическа – значим фактор за развиването на качеството на човешкия капитал и конкурентоспособността на Югозападен район на развиване. Концепцията ще се създава въз основа на Споразумение за партньорство сред Национална спортна академия, Столична община, Община Кюстендил, Община Банско и Община Самоков.

В листата на плановите хрумвания за община Банско се планува Изграждане на мрежа от велоалеи, Изграждане на исторически и авантюристичен парк в м. “Св. Никола “, Изграждане на фестивална/ и конгресна зала.
С цялостно единогласие съветниците утвърдиха отпущането на парична помощ в размер на 5 000 лева за подкрепяне на Община Царево за възобновяване от стихийното злополучие на 5 септември.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР