На днешната сесия на общинския съвет в Стара Загора беше

...
На днешната сесия на общинския съвет в Стара Загора беше
Коментари Харесай

Одобриха поемането на дългосрочен дълг за Руския пазар и Зоопарка в Стара Загора

На днешната сесия на общинския съвет в Стара Загора беше признато решение за поемането на дълготраен общински дълг за малко над 10 млн. лв. от „ Фонд за устойчиви градове “. С него ще се осъществят два капиталови плана - благоустрояването  на Руския пазар и разширението на ул. „ Капитан Петко Войвода “ и реконструкцията на Зоопарка. Според предварителните планове на финансовите експерти приходите от пазара и зоологическата градина ще могат да покрият обновяването на двата обекта и по-голямата част от инвестицията ще бъде в разширението на улицата.
Според Цанка Ганева, шеф на Дирекция " Финанси, бюджет и счетоводни действия ", за един уикенд през март зоопаркът е отчел 18 хиляди лв. доходи от входни такси, което допуска, че няма предпоставки за финансови усложнения на администрацията при връщането на средствата от заема, които ще се влагат в този обект. Диян Димитров, ръководител на комисията по финанси в общинския съвет, акцентира, че за рехабилитацията на Руския пазар се приказва от години и е наложителна поради положението му, което не се харесва нито на търговците, нито на клиентите им. Според него разширението на ул. „ Капитан Петко Войвода “ ще облекчи включването на коли към булевардите „ Славянски “ и „ Цар Симеон Велики “ в пиковите часове.
На днешното си съвещание, на което старозагорските старейшини взеха близо 70 решения, беше признат описът с утвърдените 28 двойки, които ще бъдат подкрепени за асистирана репродукция с по две хиляди лв.. Бяха признати и годишните финансови доклади за 2018 година на 11-те общински търговски сдружения със 100% общинско присъединяване в капитала. Шест от тях са на облага, а сумите ще се разпределят за вложения и за покриване на остарели отговорности във всяко от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР