На днешната сесия на общинския съвет старейшините питаха кмета за

...
На днешната сесия на общинския съвет старейшините питаха кмета за
Коментари Харесай

Общински съветници питат за строежа на Гръцкото училище в Ст...

На днешната сесия на общинския съвет старейшините питаха кмета за законността на възобновяване на Гръцкото учебно заведение в Стария град и почналия градеж на храм там, както и за демонтирането на въздушно-контактната мрежа на тролеите през нощните часове. Веселина Александрова от Демократична България акцентира, че градоначалникът Здравко Димитров персонално е носил първия камък за градежа, само че още тогава са зародили въпроси до каква степен е легален градежът.

„ Параклисът е съвсем приключен, само че липсва табела за градежа. Затова запитвам има ли влезнала в действие ваша заповед 12 август 2020, с която се утвърждава Подробен устройствен план за изменение? Има ли утвърдени строителни бумаги въз основа, на които да се издаде строително за градеж? “, пита Александрова. Тя упорства и за конкретизиране в случай че има позволение за градеж, да се каже кои и по кое време го е издал. От Демократична България желаят и да получат отговор дали е направено археологическо изследване преди строителство.

Общинският консултант Ангел Иванов пък изиска да получи отговор кой орган е взел решението за демонтирането на въздушно-контактната мрежа на тролеите в дясното платно на бул. „ Никола Вапцаров “ посока Централна гара, както и за какво това се прави вечерта. Според него по този метод се основават предпоставки за ПТП в тъмната част на денонощието. „ Съгласувано ли е това с полицията. Какво ще се случи с тези жици? “, попита още Иванов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР