На днешната сесия на Общинския съвет беше прието решение за

...
На днешната сесия на Общинския съвет беше прието решение за
Коментари Харесай

Общинският съвет гласува увеличаване на капитала на „Общински транспорт Русе“ ЕАД

На днешната сесия на Общинския съвет беше признато решение за увеличение на капитала на „ Общински превоз Русе “ ЕАД с 200 000 лв.. „ За “ гласоподаваха 39 съветници, а 5 бяха „ срещу “. Необходимите спомагателни средства ще бъдат употребявани за застраховане на експлоатационните разноски на сдружението след поемането на цялостното обслужване на публичния градски превоз в Русе от 1 юли.

Финансовият запас, обезпечен от бюджета на Община Русе, ще подкрепи осъществяването на спомагателната транспортна задача, включваща линии 5, 6, 11, 12, 15 и 16. Средствата ще бъдат предоставени като действителна парична вноска в капитала на сдружението и ще бъдат употребявани и за закупуване на аварийни елементи, горива, гуми, както и за покриване на разноски за застраховки.

С поемането на всички вътрешноградски линии от „ Общински превоз Русе “ пробегът ще се усили с близо 1,6 млн. км годишно, като транспортната задача ще нарасне от 2,3 на 3,9 млн. км. За тази цел сдружението разполага с 22 тролейбуса, 15 тролейбуса, 20 електрически рейса, 24 дизелови рейса и други помощни транспортни средства.

„ С увеличението на капитала на „ Общински превоз Русе “ ще осигуримпо-добра транспортна съгласуваност на жителите и ще подобрим качеството на предлаганите услуги “, стимулира предлагането си кметът Пенчо Милков.

От своя страна изпълнителният шеф на общинското дружество Александър Георгиев разяснява, че с това решение се подсигурява безпроблемното действие на публичния превоз в града.

Съветниците утвърдиха единомислещо и доплащане в размер на 1,50 лева на км/пробег за транспорти на пасажери отвън чертите на гр. Русе и отплата от 0,31 лева на км пробег за курсове, изпълнявани в ранните и късните часове. Тези суми ще се изплащат от средствата, заложени като транспортна дотация в бюджета на Община Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР