На днешната извънредна сесия в Сараево, президентът на председателството на

...
На днешната извънредна сесия в Сараево, президентът на председателството на
Коментари Харесай

Сараево решава до месец дали да се присъедини към „мини Шенген“

На днешната изключителна сесия в Сараево, президентът на председателството на Шефик Джаферович и членовете на председателството Желко Комшич и Милорад Додик разгледаха предлагането за включване на Босна и Херцеговина в самодейността, след което беше решено да се изпрати това предложение на Съвета на министрите на БиХ за разглеждане.
Инициативата за присъединение на БиХ към " мини Шенген " е инициирана от сръбския член на председателството Милорад Додик.
 Курти за Мини Шенген: Нуждаем се от съдействие, а не от борба Курти за " Мини Шенген ": Нуждаем се от съдействие, а не от борба
Балканите се нуждаят от съдействие, а не от борба. Това съобщи водачът на придвижването „ Самоопределение “ Албин Курт...
„ Възложихме на Съвета на министрите на БиХ (правителството) да направи разбор на всички съглашения, които БиХ има с Европейски Съюз и в района, да направи разбор какво значи това за БиХ, какви са вредите, изгодите и вероятните рискове. Този разбор ще бъде изработен в границите на 30 дни от през днешния ден. Г-н Додик предложи да се присъединим към „ мини Шенген “ през днешния ден, само че ние не го приехме. Поискахме цялостен разбор и в последна сметка това беше единомислещо решение и на тримата членове на председателството на БиХ “, сподели Джаферович.
На сесията по предложение на Комшич беше гласувано и признаването на Косово от БиХ, което не беше признато заради опълчването на третия член на председателството Милорад Додик.
Искането на Милорад Додик за пренасяне на посолството на Босна и Херцеговина от Тел Авив в Йерусалим също беше отхвърлено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР