На днешната дата през 2016-а година си отиде големият български

...
На днешната дата през 2016-а година си отиде големият български
Коментари Харесай

Преди седем години си отиде големият Трифон Иванов

На днешната дата през 2016-а година си отиде огромният български бранител Трифон Иванов. Той си отиде от инфаркт на 13 февруари 2016-а година. 
Прочетете още
Трифон Иванов е част от популярното потомство от Съединени американски щати 94, което приключи на четвъртото място на Мондиала, което си остава и най-великият миг в българския футбол. 

Национал от 1988 до 1998 и записва 76 мача и вкарва 6 гола. Освен попадението му против Русия Трифон Иванов има още един популярен гол, който остава в историята, а той е снаряда му против Уелс в квалификациите на Евро 96 като посетител в Кардиф. 

Трифон Иванов е измежду титулярите на Мондиала в Съединени американски щати, взе участие и на Евро 96, както и на Мондиал 98, на който ни класира след надвит гол против Русия. 

Юноша е на Етър, където стартира в мъжкия футбол, играе за ЦСКА, испанския Бетис, швейцарския Ксамакс, австрийските Рапид, Аустрия Виена и Флоридсдорфер АЦ. 

Шампион на България три пъти с ЦСКА, а по един път притежател на Купата и Суперкупата. 

С Рапид Виена е първенец на Австрия, притежател на Купата. 

Един от българските футболисти играли финали в европейските клубни шампионати. С екипа на Рапид Виена против ПСЖ през сезон 1995-1996. Рапид губи финала с 0:1.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР