На днешната дата през 1974 година ЦСКА изиграва един от

...
На днешната дата през 1974 година ЦСКА изиграва един от
Коментари Харесай

ЦСКА с паметен мач преди 44 години

На днешната дата през 1974 година ЦСКА изиграва един от най-паметните мачове в Европа.

След отстраняването на Аякс, противник на алените на четвъртфиналите в шампионата за Купата на европейските първенци е Байерн Мюнхен, който след това печели трофея.

В първия мач на "Олимпиящадион " в Мюнхен ЦСКА отстъпва на немския исполин с 1:4. Реваншът в София обаче предлага едно от най-силните представяния на армейците в Европа и единствено шансът избавя немския исполин от отпадане на четвъртфиналите.

Пред 70 хиляди фенове на Националния стадион "Васил Левски " ЦСКА e на крачка от подвига, макар че срещата потегля зле и Брайтнер открива от дузпа. След това обаче алените тотално надиграват съперника, в чиито редици са Сеп Майер, Франц Бекенбауер, Паул Брайтнер, Герд Мюлер и Ули Хьонес.

Резултатът е подравнен в 41-та минута с гол на Божил Колев, а Георги Денев незабавно след почивката е прецизен за 2:1. Следват неспирни офанзиви към вратата на Байерн, само че неповторимите намеси на Сеп Майер и страничните греди избавят немците след удари на Димитър Пенев, Аспарух Никодимов и Стефан Михайлов. След срещата Франц Бекенбауер не пести комплиментите за представянето на ЦСКА и дефинира Георги Денев като неосезаем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР