На днешната дата, през 1944 година, започва друго ужасяващо престъпление,

...
На днешната дата, през 1944 година, започва друго ужасяващо престъпление,
Коментари Харесай

На 18 май 1944 г. съветското правителство извършва още едно ужасяващо престъпление

На днешната дата, през 1944 година, стартира друго ужасяващо закононарушение, осъществено от руското държавно управление по време на Втората международна война.

Кримските татари са принудително вкарани в товарни вагони и откарани от родната им земя в Сибир и Централна Азия, напомня Службата за сигурност на Украйна (СБУ). По време на депортацията умират хиляди деца и възрастни хора. Други би трябвало да се борят за оцеляването си в по този начин наречените " специфични селища ".

Тази покруса е нашата обща болежка и история, която в никакъв случай няма да забравим, показва Киев. И когато свободният украински Крим се върне вкъщи, дружно ще отдадем респект на всички почтени жертви на съветския тоталитаризъм.

През 2014 година Руската федерация нелегално окупира украинския полуостров Крим. Това е незаконен акт, който не е приет интернационално и до през днешния ден. Някои дефинират депортирането на кримските татари, коренното население на полуострова, през 1944 година като геноцид. Украински и кримскотатарски деятели бяха изпратени в съветски затвори от полуострова след противозаконния референдум, а мнозина получиха дълги присъди по политически стимулирани обвинявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР