На днешната дата през 1566 г. светът губи астролога, в

...
На днешната дата през 1566 г. светът губи астролога, в
Коментари Харесай

Светът губи Нострадамус - най-големия си пророк

На днешната дата през 1566 година светът губи астролога, в чиито четиристишия пет века след гибелта му продължава да се взира и все намира мотив да се тревожи.

Един от най-известните пророци - Нострадамус, е роден с името Мишел дьо Нострадам. Най-известният му труд е „ Предсказания ", първото издание на който излиза през 1555 година От публикуването на книгата, която постоянно е била преиздавана до неговата гибел, Нострадамус реализира вниманието на пресата, която му приписва предсказването на голям брой значими международни събития.

Академичната общественост обаче е на мнение, че множеството асоциации сред международни събития и четиристишията на Нострадамус са резултат или на неверна интерпретация, или на неверен превод (понякога нарочен), или са толкоз нищожни, че на процедура са неизползваеми като доказателство за гадателски качества.

Нострадамус е роден в недодялан град във Франция и е едно от деветте деца на търговец на зърно и нотариус. Семейството на татко му е от еврейски генезис, само че дядото по бащина линия приема католицизма през 1455-а, приемайки християнското име Пиер и семейството Нострадам (по всяка възможност от деня на светеца, на който бива покръстен).

За детството на Нострадамус е известно малко. На 15 година младият Нострадам влиза в университета в Авиньон. След по-малко от година е заставен да напусне, тъй като университетът затваря порти заради опасността от чумна зараза. След това Нострадам пътува из страната в продължение на 8 години, като от 1521 година учи билкови лекувания. През 1529 година, откакто е работил няколко години като аптекар, стартира образование по медицина в университета на Монпелие. Малко по-късно е отхвърлен, откакто е намерено, че е работел като аптекар, което е било категорично неразрешено от университетската администрация. Документът за премахване още съществува в библиотеката на факултета. Въпреки това издатели и репортери по-късно ще го назовават „ лекар ". След отстраняването му Нострадам продължава да работи, евентуално като аптекар, и става прочут със основаването на „ розово хапче ", за което се предполагало, че защищава от чума.

В „ Предсказанията " той събира свои прогнози за далечното бъдеще, изписани като четиристишия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР