На днешната дата преди една година загубихме Нери Терзиева. В

...
На днешната дата преди една година загубихме Нери Терзиева. В
Коментари Харесай

Евгений Тодоров: Нери Терзиева имаше талант да раздава дарбата си на другите

На днешната дата преди една година загубихме Нери Терзиева. В нейна памет през днешния ден беше открита фотоизложба с емблематични моменти от кариерата ѝ. А сътрудници публицисти на Нери се събраха, с цел да обсъдят проблемите пред телевизионната публицистика, на която тя отдаде живота си.

Съпругът ѝ Евгений Тодоров написа " Книга за Нери ".

" Тя имаше гений да раздава заложба на другите. Мисля, че това е едно от най-важните неща, тъй като в книгата стартирам с това, че тя на екран я няма 30 години, в общественото пространство - повече от 20 години, само че остави диря. През всичките тези години тя раздаваше дарбата си - четеше лекции, поддържаше връзка с сътрудници ", показа Тодоров в " Панорама ".

Той дефинира дншния ден като добър за българската публицистика, защото в памет на Нери Терзиева са се събрали доста публицисти, които са обменили доста и разнообразни хрумвания.

Евгений Тодоров описа и по какъв начин е протекла първата му среща с Нери:

" Тъй като тогава нямаше цветни тв приемници и един другар си купи подобен. И аз за първа среща, вместо на дискотека или ресторант, ѝ крещя: " Ще те повеждам на пъстър тв приемник, с цел да гледаме " Панорама ". Тя се хвана и оттова потегли всичко ".

Вижте диалога във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР