На днешна среща, която продължи малко повече от 7 минути, 

...
На днешна среща, която продължи малко повече от 7 минути, 
Коментари Харесай

`БСП без отговор пред ГЕРБ дали ще подкрепи експертно правителство с мандат една година

На днешна среща, която продължи малко повече от 7 минути,  участваха водачите на ГЕРБ-СДС – Бойко Борисов и на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова, както и номинираната за министър председател от първата политическа мощ Мария Габриел.

Българска социалистическа партия не даден отговор на ГЕРБ дали ще поддържа формула за постоянен кабинет „ експертно държавно управление за една година управнически мандат “. Утре този отговор ще даде Националният съвет на левицата.

По време на среща двете политически сили се сближиха за Шенген и за правосъдна промяна, само че се разделиха във връзка с размера на недостига и във връзка с влизане на страната ни в еврозоната.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефицитът не може да мине под 3% от Брутният вътрешен продукт, изключително през тази година, защото съгласно нея това би довело да орязване на обществени заплащания.

От своя страна Мария Габриел уточни, че еврозоната не е самоцел и може да се мисли за по-нисък недостиг и през 2024 година, като увери, че няма да има орязване на обществени заплаща.

Това, което разискаха още двете политически сили, беше за доставката на оръжие за Украйна. Българска социалистическа партия резервира своята кардинална позиция. В отговор на това Мария Габриел изясни, че всяка една политическа мощ, която може да попадне в това експертно държавно управление, има цялостното право да резервира своята еднаквост и да не поддържа сходна доставка на оръжие.

„ ГЕРБ могат да желаят доста неща, само че месец и половина изгубиха на България, в този момент не могат да ни слагат условия за два часа да им дадем отговор за поддръжка на първия мандат “, съобщи Корнелия Нинова след срещата.

Нинова акцентира, че месец и половина от левицата повтарят, че няма да вземат решение по този въпрос без вътрешно допитване.

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че това, че са седнали на една маса с ГЕРБ, към този момент го вършат нееднократно.

„ Това е подготвеност за диалог за търсене на работещ парламент и постоянно държавно управление, като излаз от рецесиите в България. Резултатът към днешна дата, не можем да го знаем какъв ще е, защото членовете на нашата партия не са се произнесли “, уточни още Нинова и заяви, че в партията има разнообразни отзиви и има членове, които са и за, и срещу поддръжка на първия мандат.

Тя разгласи, че през днешния ден ще бъде свикано Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, като се чака на следващия ден да свикат и Националния си съвет, където ще вземат дефинитивно решение.

В 11.00 часа следва лидерска среща сред ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, а от 12.30 часа – сред ГЕРБ-СДС и „ ИТН “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР