На деца под 14-годишна възраст във Флорида ще бъде забранено

...
На деца под 14-годишна възраст във Флорида ще бъде забранено
Коментари Харесай

Трябва ли под 14 години да бъдат забранени социалните медии? Гласувайте в нашата анкета, за да кажете мнението си

На деца под 14-годишна възраст във Флорида ще бъде неразрешено да употребяват обществени медии от идната година, с цел да се предотврати „ всмукването на младежите от пристрастяващите технологии “ – само че би трябвало ли законът да бъде се ползва и в Обединеното кралство?

Губернаторът Рон ДеСантис подписа законопроекта, озаглавен HB3, в понеделник, в който също се показва, че ще се изисква единодушието на родителите, преди 14 и 15-годишните да могат да се причислят към онлайн платформа, като Instagram или Фейсбук. Социалните медийни компании ще бъдат принудени да отстранен съществуващи сметки за тези, които са под 14 години, или ще бъдат изправени пред съд от името на детето, което е основало акаунта.

Според законодателството, юноша може да бъде награден до $10 000 (£7 908) обезщетение, до момента в който фирмите също могат да бъдат санкционирани до $50 000 (£39 538) за всяко нарушаване на закона. Републиканският представител Пол Ренър назова законопроекта собствен „ главен приоритет “, като добави: „ Дете...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР