На десет служители в Иран са били повдигнати обвинения за

...
На десет служители в Иран са били повдигнати обвинения за
Коментари Харесай

Техеран обвини 10 души за свалянето с ракети земя-въздух на украинския самолет

На 10 чиновници в Иран са били повдигнати обвинявания за свалянето от военните през 2020 година на украински пътнически аероплан, отвело живота на 176 души, оповестиха през днешния ден ирански медии, представени от Асошиейтед прес.

Съобщението беше направено в миг, когато Иран стартира непреки договаряния със Запада по провалилата се нуклеарна договорка със международните сили.

Информацията беше огласена откакто предишния месец Иран стана обект на извънредно остри интернационалните рецензии поради оповестения финален отчет за свалянето на самолета на украинските интернационалните авиолинии, в който като причина се посочваше човешка неточност, само че без съответни виновници.

Военният прокурор на Техеран Голамабас Торки направи известието, до момента в който предаваше поста на Насер Серадж.

Полуофициалната осведомителна организация ИСНА и осведомителната организация на правосъдната власт " Мизан " оповестиха за казаното от магистрата, без да вършат повече разяснения.

През януари 2020 година, откакто в продължение на три дни отхвърляше, Иран призна, че неговите въоръжени сили по простъпка са свалили украинския реактивен пътнически аероплан с две ракети земя-въздух. В предварителните отчети за злополуката предходната година иранските управляващи хвърлиха виновността върху оператор на системата за Противовъздушна отбрана, който съгласно тях е взел самолета " Боинг 737-800 " за американска крилата ракета.

Свалянето на самолета стана в деня, когато Иран извърши офанзива с балистична ракета против войските на Съединени американски щати в Ирак в отговор на удар с американски дрон, който умъртви ирански военачалник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР