На депутатите няма да се изисква зелен сертификат, за да

...
На депутатите няма да се изисква зелен сертификат, за да
Коментари Харесай

На депутатите няма да се изисква зелен сертификат, за да ходят на работа

На депутатите няма да се изисква зелен документ, с цел да вървят на работа в постройката на Народното събрание. Това беше решено по време на първия председателски съвет на 47-ото Народно заседание.

Председателят на ПГ на "Продължаваме смяната " Андрей Гюров уточни, че в дневния ред за седмицата няма точка, която да визира зеления документ. Добави, че предлагането за чуване на служебния министър на културата проф. Велилав Минеков на изключително съвещание на Народното събрание, във връзка абсурда с вестник "Труд ", е отхвърлено: "Приехме да включим точката в постоянното съвещание за сряда ".

По думите му позицията за зеления документ ще бъде изчиствана в допълнение. Гюров добави, че това не е решение, което да бъде взето на първото съвещание на председателския съвет. Той въпреки всичко посочи, че ПГ на "Продължаваме смяната " приканват хората да се имунизират. Според него с цел да се уеднаквят разпоредбите в страната, депутатите би трябвало да дават образец.

От ГЕРБ бяха "за " това условие. "Ние всички сме имунизирани, всички имаме зелен документ. В този смисъл за нас не е проблем всяка заран да демонстрираме зеления си документ на влизане в постройката. Считаме, че когато разпоредбите важат за цялата страна според заповед на министъра, би трябвало да важат и за народните представители. Така е редно, сподели ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова.

Очаквано от "Възраждане " се оповестиха "против ". Заместник-председателят на групата Петър Петров: "Вие знаете доста добре какво е нашето отношение напълно към зеления документ, а точно, че той е незаконен, антиконституционен и настояваме да не бъде въвеждан в постройката на Народното събрание, тъй като въпреки всичко Конституцията дава право на народния представител да извършва своите законодателни пълномощия, което не може да бъде ограничавано посредством ограничавания във вътрешния устав ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР