На Деня на народните будители с тържествена церемония бе издигнат

...
На Деня на народните будители с тържествена церемония бе издигнат
Коментари Харесай

В Деня на будителите: С тържествена церемония издигнаха националния флаг


На Деня на националните будители с тържествена гала бе повдигнат националният байрак пред постройката на президентската институци я. Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев одобри строя на Националната гвардейска част.

 Ден на будителите Българска телеграфна агенция

В Деня на националните будители се отдава респект на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално избавление, съхранили през вековете духовните полезности на нацията и нейния морал . Сред имената на най-почитаните национални будители са Свети Иван Рилски, Владислав Граматик, Паисий Хилендарски, Неофит Рилски, Васил Левски, Христо Ботев, Хаджи Димитър, Иван Вазов, Любен Каравелов и други.

 Ден на будителите Българска телеграфна агенция

" Нека не чакаме някой различен да ни буди, а да бъдем будни! Да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и на операциите ", съобщи в словото си във връзка Деня на националните будители Румен Раде в. 

 Ден на будителите Българска телеграфна агенция

" Това е петата година, в която имам достойнството да бъдем дружно и да приказвам на празника. Всеки път отдавах респект към хората на духа и културата, към героите, които са осветявали мрака в предишното. На всички вас - днешните будители. В първите години призовавах да се събудим. Миналата година доживяхме огромното национално пробуждане. България се трансформира – търси нови хрумвания, разисква нови решения . Проблемите се изричат на глас, а заблудите с изминал период на валидност отминават в историята. Времето е спешно, тежко, мъчително. Но такова е всяко пробуждане ", означи още президентът на гала в гербовата зала на " Дондуков " 2.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР