На Деня на будителите стартира образователната платформа “Мини Машини“ –

...
На Деня на будителите стартира образователната платформа “Мини Машини“ –
Коментари Харесай

Първата в света обучителна платформа за умения на бъдещето стартира на български


На Деня на будителите започва просветителната платформа “Мини Машини “ – един от най-иновативните български просветителни планове за последните десетителия. Платформата с адрес minimashini.comе особено основана за всички български възпитаници и студенти, които желаят да развият умения на бъдещето, които не се учат в учебно заведение – и е напълно безвъзмездна за всеки.

Едва 2% от българските възпитаници имат умения да вземат решение проблеми, работейки в екип. Това сочат данните от проучването PISA 2017, съгласно което цели 50% от младежите нямат безусловно никакви умения за решение на проблеми.

„ Статистиката е извънредно стряскаща – изключително на фона на проучването на Световния стопански конгрес, съгласно което 10-те най-важни умения за триумф в бъдещето са меки умения “, сподели Михаил Стефанов, създателят на платформата Мини Машини, и добави: „ Още по-стряскащо е, че нито едно от тях не се учи в всеобщите български учебни заведения. Това значи, че ние бълваме генерации, обречени на крах – и това ни въодушеви да създадем платформата Мини Машини – новаторски и занимателен метод към образованието, напълно наличен за всяко дете. “

Международен екип от експерти по обучение и консултанти по онлайн образование работи по извънредно новаторската стратегия на платформата в продължение на 6 месеца. Тя е първата в света обучителна платформа, планувана и снимана като онлайн сериал, всеки епизод от който учи младежите на едно значимо умеене, което не се учи в учебно заведение.

Режисьор на онлайн сериала е англичанинът Стивън Монтгомъри, един от основателите на британската компания Vivid Entertainment с портофолио от планове, което включва документални, игрални и телевизионни продукции за водещи британски малките екрани и звезди, сред които Би Би Си, Колдплей, Роби Уилямс, Ед Шийрън, Елтън Джон и доста други.

„ Това без подозрение е най-иновативният учебен план, който съм виждал – неповторим е методът, по който са смесени ученето и заниманието. Убеден съм, че младежите ще се влюбят в плана “, сподели жененият за българка британски режисьро на премиерата на първия сезон на Мини Машини в Политехническия музей в София и добави на чист български: „ Горд съм, че такава платформа започва не на британски, а на български “.

Общо 5 месеца лишават фотосите и завършването на осемте епизода от първия сезон на платформата. В работата по основаването й Стивън Монтгомъри е подсилен и от екип от български експерти – сценаристи, оператори, редактори и композитори. Консултант на плана е и известният български влогър Крис Захариев, който поема и поддържаща роля в сериала. В останалите функции са актьорите Давид Крумов, Станислав Кертиков, Николай Урумов, Цветана Касабова и Дарина Проданова.

Първият сезон е отдаден на уменията за мислене и решение на проблеми – общо 7 такива умения ще усвоят младежите, които се записват гратис на minimashini.com. Между тях са изобретателното мислене, сериозното мислене, умеенето да планираме и да взимаме решения.

Обучителната програмата на платформата „ Мини Машини “ се състои от общо 5 сезона, които ще покриват 35 основни за бъдещето информационни, професионални и личностни умения.

Първият сезон на платформата се осъществя с финансовата поддръжка на фондация „ Америка за България “, а основаването на самата онлайн платформа – с тази на програмата „ Ти и Lidl “, и поддръжката на фондация “Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР