На ден в столичната Спешна помощ постъпват по около 280-300

...
На ден в столичната Спешна помощ постъпват по около 280-300
Коментари Харесай

Спешна помощ съветва: Не излизайте в горещините! Има все повече случаи на пияни, припаднали в жегите

На ден в столичната Спешна помощ постъпват по към 280-300 сигнала общо, като най-малко 30-40 от тях са свързани по един или различен метод с екстремално високите температури. Те не са припаднали, те са с друга симптоматика, обвързвана с високите температури. Има приети в болница, несъмнено. Това сподели в изявление за БГНЕС представителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.


„ Има и по-тежки случаи, има и по-леки, които се оправят по-бързо ", заяви Сунгарска.

На въпроса какво ще предложи, с цел да се избегнат произшествия, представителят на незабавното звено напомни „ безусловно обичайните рекомендации ", защото те са изпитани във времето и са допустимо най-хубавото, което всеки един човек би трябвало да прави за себе си. Тя е безапелационна, че всеки един човек би трябвало да е наясно, че той носи отговорност за здравето и за живота си.

„ В най-топлите температури, сред 10 и 18 ч., по опция да не се излиза. Ако се излиза, по опция да се избира сянка ", изясни тя и уточни, че е целесъобразно да се носят светли облекла, по опция бели, а бутилката с вода в ръката е наложителна.

Говорителят на Спешна помощ напомни да не се одобряват доста студени питиета, тъй като това стресира организма. „ Най-уязвимите групи са децата, възрастните хора и хронично болните ", добави Сунгарска, като добави, че за хронично болните рекомендацията изрично е никога в тези най-екстремни дни да не се трансформира лечението, която им е предписана, да не се стопира терапия, доста е значимо и да не се не помни.

За да се избегнат произшествия в горещите летни дни, тя предложи да не се употребява тежка храна, да не се прекалява никога с алкохол или с други вещества, тъй като всичко това оказва въздействие. „ Днес имаме доста хора, които са пили алкохол, излизат на открито, припадат, прилошава им и така нататък Просто това е безконтролно държание, в случай, че от доста време, най-малко от една седмица, медиите сигнализират за това, че тези дни ще бъдат доста горещо, и всеки един човек би трябвало да носи отговорност към здравето и живота си, и да не си разрешава да прави такива неща, с цел да не стига до Спешна помощ и по-късно в болница ", безапелационна е Сунгарска.

Говорителят на Спешна помощ изясни, че има и деца, на които им причернява, и прикани родителите да бъдат деликатни, да не извеждат децата си в градинките в най-топлото време, тъй като и детските организми не устоят и реагират.

„ Сега сега е пикът на прилошаване, припадане, причерняване и така нататък, тъй като към този момент земята се е нагряла и излъчва топлота, и слънцето е силно; в този момент са най-пиковите моменти за прилошаване и симптоматика, обвързвана с по-високите температури./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР