На ден през КПП-тата в София минават 30 000 автомобила,

...
На ден през КПП-тата в София минават 30 000 автомобила,
Коментари Харесай

Повече нарушения на пътя и повече агресия отчитат от пътните полицаи

На ден през КПП-тата в София минават 30 000 автомобила , регистрира комисар Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел " Пътна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи на брифинг в Министерския съвет.

През КПП-тата ще бъдат пропуснати хора, които имат права . Комисар Костадинов предизвести жителите, че ще бъдат ситуирани спомагателни полицейски екипи, които да ревизират водачите дали са използвали алкохол и наркотични субстанции . Полицаите от ден на ден се натъкват на такива водачи на КПП-тата и по тази причина ще засилят контрола.

За мотористите ще има екипи, които да управляват придвижването, тъй като в последно време зачестили и гонките по избрани булеварди . Четири мотора са спрени от придвижване, като двама от водачите им нямали съответните документи за ръководство.

" Хората започнаха да не съблюдават много от Закона за придвижване по пътищата , само че в почивните дни започваме масирано да насищаме и крайните квартали ", предизвести комисар Костадинов.

Комисар Радослав Стойнев, шеф на отдел " Охранителна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи добави, че целият разполагаем полицейски състав на Столична дирекция на вътрешните работи е зает с осъществяването на дилемите. На КПП-тата, парковете и градинките продължава контролът по съблюдаване на ограниченията.

По-младите водачи показвали по-голяма експанзия по отношение на полицията, пробвайки се да заобиколят КПП-та, а и даже и да ги сгазят. Колоездачите пък се опитвали да хитреят като заобикаляли КПП-тата около тировете или през полето. От полицията не са удовлетворени от отношението на жителите, защото не са отишли да си играят на котка и мишка там, а да пазят реда за прекосяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР