На държавните служители в Русия ще бъде забранено да използват

...
На държавните служители в Русия ще бъде забранено да използват
Коментари Харесай

Путин забрани на държавните служители да ползват чуждици

На държавните чиновници в Русия ще бъде неразрешено да употребяват множеството непознати думи в съветския език, когато извършват служебните си отговорности, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Новинарските организации означават, че възбраната се вкарва с изменение в Закона за съблюдаване на езиковите правила и използването на непознати думи, подписано от съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През.

Поправките в закона, датиращ от 2005 година, имат за цел да защитят и укрепят статуса на съветския език, се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на съветското държавно управление.

Когато съветският език се употребява като език на Руската федерация, не е разрешено да се употребяват думи и изрази, които не подхождат на езиковите правила на актуалния съветски език... позволяват се изключения за непознати думи, които нямат съответни общоприети еквиваленти в съветския език, се споделя в изказването.

Списък на чуждиците, които към момента могат да бъдат употребявани, ще бъде оповестен настрана.

В поправките не се загатва какви ще бъдат глобите за тези, които не съблюдават новите законови положения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР