На дъното на Бермудския триъгълник има огромен град с пирамиди.

...
На дъното на Бермудския триъгълник има огромен град с пирамиди.
Коментари Харесай

Гигантските пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

На дъното на Бермудския триъгълник има голям град с пирамиди. Това са открили преди няколко години двама учени – Пол Вейнцвейг и Полина Залитски, благодарение на подводен робот край крайбрежията на Куба.

Постройките на града включват и няколко сфинкса. Ясно се виждат очертанията на четири пирамиди, сходни на египетските. Заедно с другите сгради те се намират на границата на именития Бермудски триъгълник.

Артефактите на кубинския комплекс от пирамиди сочат, че на това място е съществувал град. Потъването е станало заради покачването на морското ниво. Тези данни приказват за сходност на региона с описанията в легендите за Атлантида.

 Реконструкция на подводния град в Бермудския триъгълник Реконструкция на подводния град в Бермудския триъгълник

Катастрофата може да се е случила в края на ледниковия интервал. Ледената завивка на Арктика се е топила, което е провокирало внезапно повишаване на морското ниво по целия свят и изключително в Северното полукълбо. Бреговите линии са трансформирали своите контури – голям брой земи са били заровени под водата. Острови, даже част от континентите са изчезнали безследно.

Към края на ледниковия интервал равнището на Световния океан е било с към 300 метра по-високо, в сравнение с през днешния ден. Съвременните технологии евентуално биха могли да спасят Атлантида. Тези условия сочат, че на дъното на Карибския басейн са се намирали постройките на антични цивилизации.

 Куба, Бермудски триъгълник Учените означават, че част от Срединноатлантическия било е била свободна от вода, в това число Азорските острови. Нивото на водата се е покачило бързо и се е разпрделило отмерено на изток и запад. Планинският било сред Куба и Юкатан се явява естествена граница сред двете страни на света. Когато минала Персийския залив и Карибския басейн, водата е слегнала.

Преди към 12 900 години са настъпили хидростатични промени. Бавното повишаване и изпълването на басейна на Хъдсън е довело до края на ледниковия интервал.

Бермудският триъгълник: Атлантида на дъното на океана

Според журналиста Луис Мариано Фернандес подводният град е бил открит преди няколко десетилетия. Но достъпът за изследователските групи бил спрян до решаването на кубинската ракетна рецесия.

„ Правителството на Съединени американски щати е разкрило хипотетичното място на гибелта на Атлантида през 60-те години – по време на ракетната рецесия в Куба. Атомни подводници са определили мястото на пирамидалните структури. Районът е бил разгласен за конфиденциален, властта е взела надзор над историческия обект, криейки на първо място от Съветския съюз. “

Научната група, образувана от специалисти по океана, археолози и историци, е направила извод: на дъното на океана, на към 300 метра под морското ниво, се намират руините на античен град, и единомислещо са заключили, че това е потъналата Атлантида.

 пирамида Бермудски триъгълник Пирамидите и сфинксовете в Карибския басейн доста надвишават по солидност египетските. Това, че остров Куба е излишък от съществувала в миналото могъща антична просвета, се удостоверява и от откритията на Залитски. Върху руините на тогавашните сгради са открити антични знаци и пиктограми, идентични с египетските писмени знаци. Те се виждат на подводните уреди.

Според изчисленията на учените пирамидите на Атлантида са строени от камъни с тегло стотици тонове. В античния град има и превъзходни скулптури на сфинксове.

Фернандес написа:

„ Потвърдено е, че камъните са изсечени и полирани по този начин, че да прилепнат компактно един към различен, образувайки огромни структури. Върху тях има странни надписи, сходни на египетските писмени знаци. Срещат се и знаци и рисунки, чийто смисъл е незнаен. “

Изследванията на дъното на Бермудския триъгълник са извършени и се организират в границите на плана Exploramar. Фернандес е разговарял с учените за вероятността руините в действителност да се отнасят към цивилизацията на Атлантида.

Според отговора, който получил Фернандес, на Юкатан и през днешния ден живеят туземци, олмеки, отличаващи се със самобитна просвета. Те считат, че техните прадеди са живеели на остров, потопен при стихийно злополучие. Този остров се наричал Atlanticú (Атлантику). Местните поданици предават от татко на наследник легендата за неочаквания потоп на чудесната Атлантида.

При диалога на журналиста с Павел Залитски по отношение на това, кой е построил града, ученият отвърнал:

„ Вече сме разгласили новината за тази находка. Университетът на щата Веракрус беше заинтересуван от осъществяване на проучването и взе мостри от каменните структури на морското дъно. Артефактите бяха предоставени на университета по антропология. Те направиха разбор на произхода на руините и актуалния генотип на олмеките. Когато видяха подводните фотоси, организираха паралел с руините, открити при разкопки на острова.

Олмеките и други корени нации имат лична визия за възникването на континента Куба. Те настояват, че островът е зародил вследствие на мощно земетресение и поглъщане на част от земята.

 Бермудски триъгълник, Куба В резултат на разбора на данните за произхода стана ясно, че народите са произлезли от три фамилии, които са се избавили по знамение. Те са доплували до Веракрус, където и през днешния ден живеят олмеки. Друга група е отишла в Централна Америка и се е заселила на брега на Тихия океан. Те са основали цивилизация в Северна и Южна Америка и са популяризирали там своите познания.

Когато антрополозите видяха изображенията на подводния град, те бяха извънредно учудени, разглеждайки върху тях знаци и надписи с претекстове на олмеките. “

За олмеките – потомци на разрушената в края на ледниковия интервал заради потоп Атлантида, е споменавал и Платон в своите писания. Архитектурата на подводния град на Куба припомня изкуството на остарелия град на маите Тикал в Гватемала. Този факт също свидетелства за откриването на мястото на гибелта на Атлантида.

Изследване на пирамидите на дъното на Бермудския триъгълник

Инженерът океанолог Полина Зелитски също споделя за своите заключения пред Earthfile:

„ Потъналият град евентуално е бил издигнат при започване на класическия интервал и е бил обитаем с развита цивилизация сходно на Теотиуакан на Юкатан. На дълбочина 700–800 метра откривателите са разкрили голямо плато със структури, представляващи проект на град. Ясно се виждат пирамидални структури, пътища, здания. “

Работата на дъното на океана е провеждана със съдействието на Advanced Digital Communications, профилирана в провеждането на подводни проучвания.

 Бермудски тригълник За продължаването на разкопките са били нужни 2 милиона $, а към археологическия обекта са показали интерес National Geografic и Media Production, само че няма изясненост дали е сключван формален контракт.

При проучването на каменните скални структури с правоъгълна форма, заобиколени от пясък на повърхност повече от 20 кв. м, по този начин и не било получено пояснение на произхода на зданията. Полина Зелитски твърди, че сходен гладък керамогранит не се среща нито в Куба, нито на Юкатан.

Според откривателите основните артефакти на града са скрити в пирамидите, а не отвън техните лимити. Тяхното проучване може да отвори нова страница в историята на целия свят, считат учените.

Humans Аre Free


Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР