На дълги опашки за РНК ваксини се наредиха в началото

...
На дълги опашки за РНК ваксини се наредиха в началото
Коментари Харесай

Лекар: Рязко скача броят на имунизираните

 На дълги опашки за РНК ваксини се подредиха при започване на седмицата персоналните лекари. Сдобиха ли се с нужните количества разяснява ръководителят на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари доцент лекар Любомир Киров.

" Данните демонстрират, че когато общопрактикуващите лекари получат ваксини, в границите на няколко дни, внезапно скача броят на ваксинираните. Когато се видят най-големите цифри - би трябвало да знаете, че ние сме се присъединили ", уточни той.

Според доцент Киров би трябвало да се реши казусът с логистиката на имунизациите. Той изясни, че сътрудниците му пътуват самостоятелно и изчакват към два часа.  

" Решението на казуса - първо би трябвало да се дадат задоволително количества. В избран ден да се вземат декларираните ваксини. Другият вид е един сътрудник да върви да ги получи. Трето - това беше дадено - може да се направи логистика имунизациите да бъдат доставяни и до нас ", посочи той.

Доц. Киров сподели, че достатъчното количество ваксини е толкоз, колкото общопрактикуващите лекари са декларирали.

" На нас би трябвало да ни бъдат обезпечени от всички ваксини, с цел да могат пациентите да избират ", прикани ръководителят на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР