На Computex 2019 видяхме какво подготвят за нас от Gigabyte.

...
На Computex 2019 видяхме какво подготвят за нас от Gigabyte.
Коментари Харесай

Gigabyte показа X570 дъна и PCIe 4.0 SSD, които подготвя за пазара

На Computex 2019 видяхме какво приготвят за нас от Gigabyte. Видяхме серия от X570 дънни платки, SSD-та, както и няколко add-in-card артикули, които да ни оказват помощ да се възползваме от поддръжката на PCIe 4.0.

Новината от AMD, за идването на Zen 2-базираните Ryzen процесори от 3-то потомство, притегли вниманието на целия хардуерен свят. На раменете на техните сътрудници в този момент стои да покажат своите дънни платки, които би трябвало да излязат един до друг с новите чипове.

Gigabyte удостоверява за най-малко 8 модела все още. Ексклузивната PCIe 4.0 поддръжка на X570 е лост, който би трябвало да се оползотвори. Те към този момент се готвят и за идващото потомство SSD дискове.
Сега ще разгледаме картите от висок клас, както и mini-ITX модел, тъй като там най-ясно виждаме забавните избори във връзка с дизайна и функционалностите.
Флагманът ще бъде X570 Aorus Xtreme. Изпъква с пасивното си изстудяване, с помощта на композиция от радиатори, поставка, огромна тръба за топлината, задна пластина и даже I/O похлупак, които са направени от алуминий. За по-добър мениджмънт на кабелите са употребявани главно правоъгълни конектори.

 Панелът за I/O е оборудван с Wi-FI 6, захранвано от Intel; 10Gb Ethernet порт на Aquantia. Infeon PWM контролерът разполага с 14+2 етапи за зареждане. Тук Gigabyte употребява всички директни етапи, без повтаряне. Вярват, че по този начин се реализира до 4% повече успеваемост – спрямо паралелния дизайн.



Отиваме една стъпка надолу до Aorus Master. Тук методът с директните етапи се резервира, в настройка 12+2. Същото Wi-Fi 6 съоръжение е в композиция с 2.5Gb Ethernet на Realtek. Имаме всичките нужни USB портове, място за вентилатори, слотове за M.2 и прочие. Тук охлаждането към този момент е интензивно.
Ето таблица, която съпоставя главните характерности на някои показани дъна:


Интересното е, че даже при ITX модела X570 I Aorus Pro WiFi имаме 8 етапи (най-вероятно ще са в настройка 6+2, директни). Отново Wi-Fi 6, ще има два М.2 PCIe 4.0 слота (единият отзад).
Да преминем към SSD разкритията
По отношение на новите SSD, предлагането на Gigabyte/Aorus ще употребява контролер Phison PS5016-E16. Стига скорости на четене и записване до 5000MB/s и 4400MB/s. Ще бъде пуснат във разновидности с потенциал от 500GB, 1TB и 2TB. Двустранен меден нагревател ще се грижи да поддържа продуктивността на равнище и при по-продължителна работа.



Gigabyte сподели и PCIe 4.0 add-in карта с интензивно изстудяване, с която бяха подкарани 4 от гореспоменатите SSD-та с потенциал от 2TB в RAID 0 настройка. Достигна се скорост на трансфер от към 15GB/s, което е удивително. Дали това нещо ще стигне до пазара, ще разберем занапред (ако стигне, ще коства към 2000 долара).


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР