На членовете на екипажа на отвлечения миналия месец в Червено

...
На членовете на екипажа на отвлечения миналия месец в Червено
Коментари Харесай

Моряците от Galaxy Leader са получили разрешение за “ограничени контакти“ със семействата си

На членовете на екипажа на отвлечения предишния месец в Червено море от йеменските бунтовници хуси товарен транспортен съд Galaxy Leader,сред които са и двама българи, са им позволени " лимитирани контакти " с техните фамилии, заяви компанията притежател на плавателния съд, представена от Ройтерс.

Капитанът на кораба и първият помощник-капитан на кораба са българи. 25-членният екипаж включва още моряци от Украйна, Филипините, Мексико и Румъния.

" Безопасността и благосъстоянието на членовете на екипажа остават значими приоритет както за притежателите, по този начин и за мениджърите (на нашата компания), и лимитираните контакти, които са позволени на членове на екипажа с техните фамилии, навеждат на мисълта, че с моряците се отнасят толкоз добре, колкото може да се чака при тези условия ", сподели в изказване записаният на остров Ман, който е английско притежание, притежател " Галакси маритайм " (Galaxy Maritime).

Иначе автовозът плава под флага на Бахамските острови и е нает от японската компания " Нипон Юсен " (Nippon Yusen).

" Задържаните 25 членове на екипажа нямат никаква връзка със сегашната обстановка в района ", акцентира компанията притежател на отвлечения транспортен съд. Тя означи, че " нищо не може да се реализира с по-нататъшното им задържане ".

Хусите направиха няколко офанзиви против кораби в Червено море след експлоадирането на спора междуИзраели " Хамас " преди близо два месеца в символ на поддръжка за палестинското ислямистко придвижване, което атакува еврейската страна на 7 октомври. Подкрепяните от Иран йеменски бунтовнициотправиха редица претенции, свързани с войната в линията Газа, като изискване, с цел да освободят Galaxy Leader.

В понеделник Съединените щати, Япония и Бахамските острови приканиха на среща на Международната морска организация за безусловното освобождение на кораба с двама българи в екипажа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР