На четвъртия ден от протеста си миньорите и енергетиците формулираха

...
На четвъртия ден от протеста си миньорите и енергетиците формулираха
Коментари Харесай

Миньорите написаха исканията си

На четвъртия ден от митинга си миньорите и енергетиците формулираха настояванията си към държавното управление. Те са в шест точки, а до медиите бяха разпратени от пресцентъра на КТ " Подкрепа ".
Осигуряване на механизъм за потенциал на въглищните централи, като сериозна инфраструктура на енергийната система за страната. Незабавно осъществяване на решенията на Народното събрание от 31.01.2020 и 12.01.2023 г.* Започване незабавно на разработване на енергийна тактика на Република България до 2050 година със наложително присъединяване на обществените сътрудници. Отлагане на либерализацията на енергийния пазар за битови консуматори от януари 2026 година, до постигане на средноевропейски равнища на семействата в състояние на енергийна беднотия. Прозрачност на процедурите по капиталовите планове и включване в Териториалните проекти на централите, мините и засегнатите общини в съответните райони с техните планове. Категорично отпадане от Търговско предприятие на дружество за преработка на въглищните райони.
*Решението от 12.01.2023 година е за , като  по-конкретно се искаше отпадане на поетия ангажимент от страната за с 40% до 2025 година Тогава депутатите гласоподаваха задължението към министър Атанас Пеканов, службеното държавно управление на Гълъб Донев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР