На четвъртфиналите най-добрият български тенисист надделя над чилиеца Николас Хари

...
На четвъртфиналите най-добрият български тенисист надделя над чилиеца Николас Хари
Коментари Харесай

Григор Димитров се пребори! Отива на полуфинал в Шанхай frognews.bg

На четвъртфиналите най-хубавият български тенисист надви над чилиеца Николас Хари със 7:6(2), 6:4 за час и 40 минути. Той сподели безупречна игра, както бе и в предходните му дуели, а също така не даде нито една точка за пробив на 22-рия в схемата Хари за целия мач, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

За 32-годишния Димитров това е първо класиране за полуфинал на съревнование от такава категория от април предходната година. Тогава той доближи до финалната четворка на шампионата на клей в Монте Карло.

 

След като в първите си три мача в Шанхай в профил поредно австралиеца Александър Вукич, руснака Карен Хачанов и лидера в схемата Карлос Алкарас от Испания, Димитров влезе в дуела с Хари в ролята на любимец. Точно като подобен той съумя да организира и целия мач.

 

В първия сет пробиви нямаше, а единствената опция за подобен се откри пред българина при 3:2 гейма в негова изгода. Това разумно докара до изиграването на тайбрек, в който Димитров имаше изрично преимущество. Българинът реализира първата " кражба " на сервис, с цел да поведе с 2:0 точки след топка в навън на Хари, а нов минипробив му обезпечи удобен задатък от 5:1 точки при промяната на полетата. С ас и с чудесна композиция от два удара Димитров постави завършек на първия сет, печелейки го със 7:2 точки в тайбрека.

 

Още в първия гейм на втория сет поставеният под номер 18 българин доближи до втората си точка за пробив в дуела, само че и този път Хари я обезврежда посредством сервис в тялото на посрещащия.

 

Чилиецът бе подложен на напън още веднъж в седмия гейм на втория сет, когато българинът си обезпечи три шанса за пробив. Хари избави първия с ас и втория с удар от форхенд по правата, само че при третия брейкбол прати топката в навън. 

 

Осъществил първия пробив в мача, Григор Димитров не загуби никакво време и след още единствено няколко минути затвори мача. 

 

За класирането си за полуфиналите в Шанхай Димитров ще вземе 352 635 $ от наградния фонд от общо 8,8 милиона, както и 360 точки за международната класация, в която се изкачва до номер 16.

 

Следващият противник на българина ще бъде спечелилият от последния четвъртфинал от програмата сред поставения под номер 5 в схемата Андрей Рубльов от Русия и Юго Юмбер от Франция.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР