На CES® 2020, президентът на LG Electronics (LG) и главен

...
На CES® 2020, президентът на LG Electronics (LG) и главен
Коментари Харесай

LG разкриват нови структурни рамки за подобряване на технологиите за изкуствен интелект на CES 2020

На CES® 2020, президентът на LG Electronics (LG) и основен софтуерен шеф доктор И.П. Парк разкри рамката за бъдещето на развиването на изкуствения разсъдък (AI) със заглавие „ Нива на AI преживяването: бъдещето на AI и човешкото преживяване ". Концептуалната рамка е съобразена с марката LG ThinQ и нейната амбициозна визия за трансформиране на ежедневното прекарване посредством свързване с всички аспекти от живота на хората с интелигентни сензорни точки.

Този широкообхватен проект основава ясна карта за изкуствения разсъдък, където крайната дестинация е система, включваща артикули и услуги, които могат да ви накарат да се чувствате като вкъщи си където и да сте. В изявленитето си в конгресния център Mandalay Bay в Лас Вегас, доктор Парк изясни, че на фона на вълна от хрумвания и концепции, свързани с неестествен интелек, е значимо да споделим структурирана рамка за развиването му в промишлеността, тъй че да можем да създадем значимо въздействие върху живота на клиентите, които обслужваме.

Към доктор Парк на сцената се причисли и Жан-Франсоа Гание, съосновател и изпълнителен шеф на Element AI, основаната в Монреал компания, построила репутацията си на дейно изпълненяваща планове за изкуствен интелект. Заедно те разискаха по какъв начин е създадена рамката и тяхната отговорност като бранш при създаването на бъдещи технологии и по какъв начин те ще играят трансформативна роля. Разясниха и четирите равнища на AI преживяването (AIX) - Ефективност, Персонализация, Разсъждение и Проучване.

Ефективността (първото ниво) е когато характерни функционалности на устройството и системата могат да бъдат автоматизирани посредством елементарни команди, което сега е допустимо с множеството устройства и AI-активирани артикули на пазара през днешния ден. На това равнище изкуственият разсъдък автоматизирано настройва продуктивността във връзка с авансово откритите сензорни входни параметри, като реализира оптималната успеваемост в потребителските взаимоотношения. Пример за изкуствен интелект от първо равнище е климатикът LG ThinQ, който има образован датчик за разкриване на наличието на хора в една стая и надлежно контролиране на температурата и въздушния поток, изясни доктор Парк.



Следващото равнище - персонализация, се концентрира върху образованието по модели за усъвършенстване и персонализиране на функционалностите на устройството, сподели Гание. Устройствата и услугите, работещи с изкуствен интелект на това равнище, могат да акумулират данни от взаимоотношения с околната среда и потребителите, да разпознават модели и да ги употребяват за възстановяване на способността им за дейно осъществяване на задания и опростяване на взаимоотношенията на потребителите. Д-р Парк разказа по какъв начин прахосмукачката от ново потомство R9 на LG ще може да се поучи от грешките си (като да вземем за пример да избегне повторни удари в стени и ъгли), като си спомни пространствените модели.

Разсъждение, третото равнище, планува изкуствен интелект, който употребява причинно-следственото образование посредством груповата просветеност на система, формирана от разнообразни устройства и услуги. Възприемайки повода за избрани модели и държания, изкуствения разсъдък на това равнище може по-добре да предвижда и предизвиква позитивни резултати за потребителите. „ Тук можем да използваме разнообразието от нашето продуктово портфолио, тъй като ще ни трябват доста интелигентни допирни точки, които взаимодействат с потребителя и събират информация, с цел да установим причинно-следствена връзка ", означи доктор Парк.

Въпреки че към момента е надалеч в бъдещето, равнище четири, Проучване е „ крайната дестинация за изкуствен интелект на LG ", заключи доктор Парк. Използвайки идея наречена Експериментално образование, основана на научния способ, системите с изкуствен интелект ще могат да развият нови благоприятни условия посредством образуване и тестване на хипотези, с цел да доближат до нови изводи, давайки им опция да учат и да се усъвършенстват, добавяйки повече стойност към живота на потребителите.

„ Като пионери в региона на изкуствения разсъдък, наша отговорност е да разгледаме смисъла човешкия опит, до момента в който прекрачваме границите на научноизследователската активност и развиването на изкуствен интелект ", добави Гание. „ Заедно с LG Electronics се надяваме, че това оказва помощ да се открият стандарти и правила, които да управляват учените, които се занимават с изкуствен интелект да преглеждат метод ориентиран към индивида и неговия метод на развиване. "

Обявяването на равнищата на AIX беше приветствано от резултати от водещи фигури в региона, в разнообразни промишлености, както и в университетските среди. „ Наша отговорност е да насочим развиването на региона на изкуствения разсъдък към бъдеще, в което технологията се употребява по метод, който е от изгода както за хората, по този начин и за обществото като цяло ", сподели Йошуа Бенджо, притежател на премията на Тюринг, създател и теоретичен шеф на Мила - партньорството сред изследователския институт на Университета Монреал и Университета Макгил с Политехническия Монреал и HEC Монреал.



Д-р Парк пресъздава и завладяващи нововъведения при изкуствен интелект, които ще бъдат показани в всеобщото изложбено пространство на LG на CES 2020, като откриването ще бъде на 7 януари (PST). Въплъщавайки концепцията на компанията Навсякъде е у дома, LG ThinQ Zone ще сътвори в действителност обвързван метод на живот, който се простира оттатък предната част врата, демонстрирайки по какъв начин продуктите и услугите за изкуствен интелект на компанията са в сходство с разнообразни аспекти от всекидневието, с цел да предложат добавена и неповторима стойност на клиента.

Изживяването на LG ThinQ Home стартира със Smart Door, която ревизира посетителите както с различаване на разположение, по този начин и с инспекция на вените преди да се отключи. Биометрията също е нужна за достъп до хранилището за прясна храна, като основава несъмнено място за доставени хранителни артикули. Когато излизате, можете да употребявате екран отвътре на вратата, който демонстрира потребна информация, като да вземем за пример времето и изискванията на придвижване по пътищата. Когато е надъхан в режим на тръгване, Smart Door инструктира уредите на LG ThinQ да изпаднат в ниска мощ, когато всички поданици изоставен къщата.

В Свързаната зона за коли LG ще се показва по-персонализирано преживяване в автомобила, което разрешава на водачите и пасажерите да вземат парченце от вкъщи си на път. Свързаното решение за коли на LG се базира на платформата им WebOS Auto и е създадена в партньорство с водещия производител на автомобилни седалки Adient. В купето има OLED екрани, на които потребителите могат да продължат да се любуват на телевизионните стратегии и филми, които са почнали да гледат вкъщи. Personal Sound Zone предлага неповторимо мултимедийно преживяване за всеки пасажер, до момента в който задействаният с глас помощник изолира и разпознава гласови команди даже и през мощна музика и диалози.

Зоната ThinQ Fit Collection ще разреши на посетителите да се насладят на виртуална мода, без да се постанова да стъпват в пробна. LG ThinQ FitTM, еволюция на истинската идея Smart Mirror на LG, употребява 3D камери за тъкмо премерване на тялото на потребителя, с цел да генерира реален аватар за виртуални фитинги. Технологията може да употребява огромни данни, с цел да предлага стилни оферти и връзки към платформи, които разрешават директна покупка на облекла.

И какво би било CES без роботи на LG? Роботизираните решения на LG ще впечатлят участниците в шоуто със своите кулинарни умения, успеваемост и първокласно гостолюбие в Table Zone на CLOi, футуристичен ресторант, където роботите на LG CLOi ръководят цялата интервенция от приемане на поръчки, готвене, сервиране и разчистване. Посетителите ще могат да създадат резервации отдалечено посредством приложението ThinQ и ще прегледат менюто посредством образован представител, смарт тв приемник или смарт телефон.

Изживейте всичко това и още на щанда на CES на LG № 11100 в централната зала на Конгресния център в Лас Вегас от 7 до 10 януари. Следвайте всички вълнуващи известия и действия на CES в LG в обществените мрежи, употребявайки #LGCES2020.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР