На бюрото на главния прокурор попада една папка, тя му

...
На бюрото на главния прокурор попада една папка, тя му
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия: Имунитета на Радев е абсолютен

На бюрото на основния прокурор попада една директория, тя му е дадена от различен прокурор. Какво би трябвало да направи той - да се направи, че не съществува ли. Не, всеки основен прокурор би питал Конституционния съд. След това стартира замяна на реплики и се разгласиха извадки от СРС-та. От това, което изтече, не става дума за държавна измяна или нарушаване на Конституцията. Ако имаше подозрение, то болшинството в Народно събрание, което не долюбва президента - щеше да задейства процедурата по импийчмънт. Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров във връзка абсурда сред прокуратурата и Президентството.

Попитан дали има осъществено закононарушение съгласно този диалог, той съобщи, че питането е ориентирано към алинея 4 от чл 103. (бел.авт. алинеята гласи: " (4) Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат арестувани и против тях не може да бъде възбудено наказателно преследване). " Този имунитет е безспорен, той не може да се откаже от него. Дори и да има данни за закононарушение - то не могат да се подхващат никакви дейности против президента. От това, което е оповестено - няма данни за осъществено закононарушение. Предстой да разберем тълкованието на Конституционния съд ", сподели още проф. Киров.

От президентството разясниха СМС-а до Иван Гешев

NOVINI.BG напомня, че при започване на седмицата Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във насочи искане до Конституционния съд за пояснение на член 103 от Конституцията, наредбата, която визира имунитета на президента, а във вторник от ВКП оповестиха, че прокуратурата прекратява всевъзможни контакти с президентството, с изключение на формалната писмена връзка. Ден по-късно от ВКП оповестиха, че прокуратурата прекратява всевъзможни контакти с президентството, с изключение на формалната писмена връзка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР