На бюджетна комисията приходите бяха увеличени със 760 милиона в

...
На бюджетна комисията приходите бяха увеличени със 760 милиона в
Коментари Харесай

Асен Василев: 760 млн. лева повече от предвидените приходи ще влязат в държавната хазна

На бюджетна комисията приходите бяха увеличени със 760 милиона в графата Данък добавена стойност. 760 милиона повече са плануваните от Народно заседание доходи по отношение на това, което беше изчислено от Министерство на финансите.

Това сподели в коридорите на Народното събрание вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Приетата от депутатите нулева ставка на Данък добавена стойност за брашното пък щяло да коства на хазната сред осем и 10 милиона за половина година, уточни още финансист номер едно.

" Това би трябвало да бъде координиране в този момент с специалистите, с цел да може да бъде отразено в член първи на следващия ден при гласуването и да се види какъв разход може да бъде понижен, с цел да може надлежно този по-малък доход обезщетен. "

" Не бих споделил, че има взривяване на бюджета. Тези спомагателни доходи, против които са заложени много разноски, са много над това, което министерството планува. При доста неподходящо икономическо развиване, при доста висока инфлация последните три месеца на годината, е допустимо част от тези доходи да бъдат осъществени , мисля, че всички ще бъдат осъществени ", добави той.

При минорен стопански сюжет Министерството на финансите има и различен " коз " - алтернатива е налагане на ограничавания на другите министерства в техните разходи, като се понижат разходните предели, уточни още вицепремиерът. " Това е правено в предходни години , тъй че в случай че има заплаха да се наруши бюджетното салдо, има и такава алтернатива. "

Василев показа още - няма упования в последния миг в бюджета да бъдат вкарани непредвидени разноски, разнообразни от тези, признати от бюджетната комисия.

Макар и питан неведнъж, финансовият вицепремиер отхвърли да приказва по настоящите политически тематики и след изгонването на 70-те съветски дипломати, като разяснява само тематиката с държавната финансова рамка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР