На бургаския площад „Тройката“ започна монтирането на една от трите

...
На бургаския площад „Тройката“ започна монтирането на една от трите
Коментари Харесай

Монтираха една от трите еко елхи, които ще греят в Бургас

На бургаския площад „ Тройката “ стартира монтирането на една от трите еко елхи, които ще греят в града. През целия ден служащи сглобяваха металната структура. В работата им помагаше и кран, без който е невероятно детайлите на дървото да бъдат закрепени. Подреждането стартира от горната част, където след няколко дни ще бъде сложена звездата. Въпреки, че в този момент екологичното дръвче към момента няма празничен тип, доста скоро то ще краси площада и ще стане привлекателен център за фотоси и детски занимания.

От община Бургас дават обещание тази година визията на елхата да бъде по-различна. Преди тя светеше в по този начин нареченото студено бяло . Сега се залага на топло бяло и многоцветие. През светлата част на денонощието, тя ще радва с панделките, сферите и звездите, окачени по нея. Под и към елхата още веднъж ще бъдат ситуирани къщи в смален модел, символизиращи най-хубавото от градската архитектура. Моделите са взаимствани от остарели, знакови бургаски здания. Сред тях ще е и Старата поща, в която децата да пуснат своето писмо до положителния дъртак.
Всяка година след монтирането на елхата идва ред на шейната на Дядо Коледа и еленският впряг.
Друга оригиналност тази година ще бъде еко-елхата пред постройката на община Бургас. Тя ще е с футуристичен дизайн. До гаровия площад и по улица " Лермонтов " дърветата ще светят в разнообразни цветове. Лазерни прожектори ще оцветяват нощем на обособени места, уличната настилка по " Александровска " и " Богориди ".

Третата нова елха ще бъде издигната до ОУ " Петко Росен " в жилищен комплекс " Меден рудник ". Къщичка на дядо Коледа с елени ще има и там. Коледно осветяване се слага по главните пътни артерии в Бургас.
Празничното осветяване ще бъде пуснато на шести декември, Никулден. Всичко това ще бъде съпроводено с богатата стратегия от събития, отдадени на Никулден и Коледа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР