На бунт се вдигат търговците от най-голямата борса за плодове

...
На бунт се вдигат търговците от най-голямата борса за плодове
Коментари Харесай

Заради проверки на НАП: Бунт на търговци на плодове и зеленчуци в Първенец

На протест се подвигат търговците от най-голямата борса за плодове и зеленчуци в България, тази в Първенец. Причина за недоволството им са зачестилите инспекции на инспекторите от Националната организация за приходите.

Според тях данъчните чиновници, които са блокирали от три седмици входовете на тържището, са прогонили клиентите, в резултат на което оборотите им са спаднали фрапантно, оповестява.

По думите на търговците има съществени забавяния и понижение на клиентите, те недоумяват за какво се ревизира толкоз постоянно стоката, която идва с куп инспекции и списък през митницата. Търговец споделя, че е имало ден, в който негов автомобил е чакал 7 часа поради липса на връзка със сървъра на Национална агенция за приходите.

Изпълнителният шеф на тържището Илия Гатев споделя, че това е невиждан административен напън. " Цените ги дефинира пазара, тъй че не мога да спаднат. Никога не е имало инспекции повече от две седмици ", уточни той. 

От Национална агенция за приходите отхвърлят да е реализиран административен напън, а инспекциите са вследствие на сигнали за неточни търговци, изнесли активността си отвън тържището.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР