На британския вариант на коронавируса се откриват различни мутации. Не

...
На британския вариант на коронавируса се откриват различни мутации. Не
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Да не правим трагедия от новата мутация на коронавируса

На английския вид на ковид се откриват разнообразни разновидности. Не бива да вършим покруса от – единични са откритите такива случаи в света, рано е още за изводи и систематизирания за клиничната картина. Това съобщи зам.-директорът на Националия център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) проф. Ива Христова.
Всъщност новата разновидност значи, че рискът да бъдем инфектирани нараства, а не че на 100% ще бъдем инфектирани.
 Българската разновидност в ковид - към този момент тя е единична Българската разновидност в ковид - към този момент тя е единична
Става дума за една неповторима разновидност, единствено при българи, само че тя е върху английския вид. Мутацията съставлява смяна в аминокиселина...
Рано е да се каже, само че по-скоро рискът тази разновидност да стане всеобща в България е дребен, добави професорът. Тя подсети, че имунизациите, които имаме, са потвърдено ефикасни и против английския, и против бразилския вид на ковид.
Христова уточни, че английският вид към момента е съвсем на 100% най-силният в България. Тя заключи към този момент известното – новата разновидност прави вируса по-заразен.
" Никой не подсигурява, че през есента няма да има нова вълна на ковид ", предизвести Христова пред Нова телевизия и акцентира, че по тази причина би трябвало да има специалисти като Националния действен щаб (НОЩ), с цел да се вземат съответни решения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР