На британските работодатели се налага да предлагат по-добро заплащане, за

...
На британските работодатели се налага да предлагат по-добро заплащане, за
Коментари Харесай

Британските работодатели трябва да предлагат по-добро заплащане заради отлива на работници от ЕС преди Брекзит

На английските работодатели се постанова да оферират по-добро възнаграждение, с цел да наемат личен състав, поради отлива на служащи от Европейски Съюз преди Брекзит, сочи информация на Конфедерацията за турдовата претовареност.

Проучване на Конфедерацията за трудовата претовареност демонстрира, че през октомври се е нараснало заплащането на новонаети служащи. Ние към този момент знаехме, че служащите от Европейски Съюз напущат поради несигурността, пред която са изправени. Ето за какво е нужна изясненост за бъдещата имиграционна система, тъй като обстановката ще се утежнява и работодателите ще изпитват още по-голям дефицит на личен състав, съобщи Кевин Грийн от конфедерацията.

Официалната английска статистика демонстрира, че през август чистата миграция е достигнала рекордно ниско равнище за последните три години, като съществена причина е отливът на жители от Европейски Съюз и в това време по-малък приток от Европа след референдума за Брезкит. Проучването на Конфедерацията за трудовата претовареност удостоверява наклонността за по-трудно намиране на фрагменти както за краткотрайна, по този начин и за непрекъсната работа.

Миналата седмица Централната банка усили главния лихвен % за първи път за последните 10 години, частично тъй като се чака безработицата скоро да докара до повишаване на заплатите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР